Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Kemal Ademi 2. lige transfer oldu

01.02.2022 - 16:56 | Son Güncellenme: 01.02.2022 - 17:21

Sezon başında Fenerbahçe’den Rus ekibi Khimki’ye transfer olan 26 yaşındaki İsviçreli futbolcu Kemal Ademi, Alman 2. lig ekibine kiralandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Kemal Ademi 2. lige transfer oldu

2020/21 sezonun başında Basel’den 2.4 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olan Kemal Ademi beklenileni veremediği için devre arasında Karamgümrük’e kiralanmıştı.  26 yaşındaki futbolcu yaz transfer döneminde ise Rus Premier Lig takımlarından Khimki'ye 1.6 milyon Euro karşılığında satılmıştı. Burada da etkili bir ilk yarı geçiremeyen Ademi, Bundesliga 2. Lig ekibi Paderborn’a gönderildi.

Transferin son gününde imzayı attı

Kemal Ademi, Alman ekibi tarafından kış transfer döneminin son gününde transfer edildi. Paderborn'un sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığı İsviçeli golcü Kmihki formasıyla 13 maça çıkarken, 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Forma giyememesiyle ilgili menajerleri suçladı

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu, geçtiğimiz günlerde Rus basınına yaptığı açıklamada Türkiye'de menajerlerin çok etkili olduğunu belirterek, "Bir çok menajer kulüp başkanıyla yakın iletişim kuruyor, kadroda kimin olması gerektiğine karar veriyor. Enner Valencia ile güzel bir rekabetim oldu ama ben nadiren sahaya çıkabiliyordum. Dört aylığına kiralanmak zorunda kaldım. (Fatih Karagümrük) O zaman da iyi değildim. Fenerbahçe'ye döndüğümde kendimi daha iyi hissediyordum ama Türkiye'den ayrılmak istediğime karar verdim." ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Eski Fenerbahçeli Kemal Ademi: Türkiye'de kadroya menajer karar veriyor
Habere Git

Kemal Ademi Kimdir?

Kemal Ademi, 1996 yılında Almanya’da doğdu. Profesyonel kariyerine St. Gallen’de başlayan futbolcu, sırasıyla Hoffeneim II, Neuchatel Xamax ve Basel formaları giydi. 2020 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan santrfor, sonraları Karagümrük ve Khimki formalarını terletti.

 

Paderborn’un Bundesliga 2’deki durumu

Kemal Ademi'nin yeni takımı Paderborn, Schalke, Hamburg gibi önemli Alman kulüplerinin mücadele ettiği Bundesliga 2'de 30 puanla 9. sırada bulunuyor

Senin için hazırladığımız haberler