"Türkiye'de anormal bir durum"

18.03.2017 - 18:34 | Son Güncellenme: 18.03.2017 - 18:34

AJANSSPOR ÖZEL  - Aytemiz Alanyaspor’un Sportif Direktörü Taner Savut, Spor Toto Süper Lig’de oynayacakları Bursaspor maçı öncesi Radyospor'a değerlendirmelerde bulundu.

Haber Aktif programında İlker Koç ile Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Savut, hedefleri ve planlamalarını anlattı.

Savut’un Radyospor’a yaptığı açıklamalar şu şekilde :

Deplasmandaki Bursapor maçı hakkında…

Son iki haftayı mağlup tamamladık. Ama rakiplerimiz Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe’ydi. Oynanan oyunun karşılığını alamadık. Futbol adına takdir topladık, skora yansıtamadık. İçeride son maçını kazanmış bir Bursaspor ile oynayacağız. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Puan ya da puanlar bizim için çok büyük önem taşıyor. İnşallah bu kez sonuca ulaşırız.

“Taraftarlarımız bilinçlendi”

Tarihimizde ilk defa Süper Lig’de mücadele ediyoruz. Son zamanlarda taraftarımız da bunun farkına vardı. İç saha maçlarında dolu tribünlere oynadık. Halkımızın bilinçlendiğini düşünüyorum. Zorlu bir süreç yaşıyoruz. Taraftarlarımızla bütünleşirsek, söz konusu süreci kolay aşacağımıza inanıyorum.

Alanyaspor’un planlamaları…

4 yıldır bu kulübün sportif direktörüyüm. Bizim, yılın 12 ayı boyunca kendi içimizde araştırmalarımız bitmedi. Bu konuda aktifiz. Scout ekibimiz sürekli yurt dışında maçlar izler. Önümüze gelen oyuncularla ilgili değerlendirmeleri sıcak tutarız. Önümüzdeki sezon için de kısa ve uzun vadede planlarımız var.  Öncelikle önümüzün net görülmesi için bu süreci aşmamız gerekiyor. Alanyaspor’un bütün planları hazır.

Safet Susic’in takıma olan etkisi…

Biz çok fazla teknik direktör değiştiren bir kulüp değiliz. 4 yılda 4’üncü teknik direktörümüz… Bu durum Türkiye’de anormal bir durum. Kulüpler çabuk değişiklik yapıyor. Bu süreci sağlıklı yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Önceki teknik direktörümüz üstüne düşeni fazlasıyla yaptı, sonra bayrağı Safet Susic’e bıraktı. Safet Susic, çok kaliteli bir insan, bir teknik direktör. Çok tecrübeli ve bu durum hemen takıma yansıdı. Pozitif etkiler var. İnşallah bu durumu skora da yansıtmayı başarırız.

AJANSSPOR ÖZEL
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler