Salih Özcan, Türkiye'yi seçti!

25.03.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 17:18

Almanya Bundesliga ekiplerinden Köln'de forma giyen oyuncu Salih Özcan milli takım seçimini Türkiye'den yana kullandı. Özcan milli takım kampına katılacak

Salih Özcan, Türkiye'yi seçti!

Bu sezon Köln formasıyla ortaya koyduğu başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Salih Özcan için Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Almanya Milli Takımı devreye girmişti. Özcan tercihini Türkiye'den yana kullandı. 

Kuntz'un öğrencisiydi

Salih Özcan, bugün Türkiye'ye gelerek milli takımın kampına katılmak üzere Konya'ya hareket etti.   Almanya U21'de Stefan Kuntz'un öğrencisi olan 24 yaşındaki ofansif orta saha, ay-yıldızlı formayı giyecek.

TFF'dan açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Almanya’nın 1.FC Köln takımında forma giyen orta saha oyuncusu Salih Özcan, A Milli Takımımızın 29 Mart’ta İtalya ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna dahil edildi."

Salih Özcan'ın performansı

Salih Özcan, bu sezon Bundesliga'da düzenli olarak forma şansı bulmaya başladı. Güçlü fiziğiyle ön plana çıkan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon 25 maçta görev aldı. Salih Özcan bu maçlarda 2 gol atıp, 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Kuntz'un etkisi seçimimi belirledi

Türkiye kararının ardından konuşan Salih Özcan: Bu kararı almamda en büyük faktör ailem oldu. Kararımı vermeden önce ailem ile oturup konuştuk. Kolay olmayacağını biliyordum, ailemin desteği ile Türkiye Milli Takımı'nı seçtim. Hem Stefan Kuntz hem de Hansi Flick ile konuşmalarımız oldu. Stefan Kuntz ile U21 Avrupa Şampiyonası'nı kazandık, bu süreçte bana yaklaşımı, Türkiye Milli Takımı hakkındaki projeleri ve düşünceleri kararımı olumlu etkiledi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler