Halter Haberleri: Türkiye U23 Halter Şampiyonası, Tokat’ta Başladı

29.01.2023 - 00:20 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 00:22

Halter Son Dakika Haberleri: Türkiye U23 Halter Şampiyonası, Tokat’ta 28 ilden 350 sporcunun katılımı ille başladı. Turnuva ise 4 gün sürecek. Detaylar...

Halter Haberleri: Türkiye U23 Halter Şampiyonası, Tokat’ta Başladı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Halter Federasyonu tarafından Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salon'unda düzenlenen Sadık Dirim Türkiye U23 Halter Şampiyonası başladı. 4 gün sürecek olan şampiyonaya 28 ilden 210 erkek, 140 kadın sporcu olmak üzere toplam 350 sporcu katılıyor. 

Müsabakaları izleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Tokat’ın sporun bir merkezi olduğunu belirten Başkan Eroğlu, “İşte şimdi bunun bir örneğini Tokat’ta başlatmış bulunmaktayız. Yaklaşık 500 sporcu ve sporseveri Tokat’ımızda dört gün sürecek şampiyona boyunca misafir etmiş olacağız” dedi.

Şampiyonaya Sadık Dirim’in isminin verilmesinden dolayı vefa duygusunun gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Eroğlu, “Sadık Dirim, kendisi aslen Niksarlı olan Tokatlı, haltere gönül vermiş ve onlarca şampiyon çıkartmış çok değerli bir büyüğümüz. Bu şampiyonaya isminin verilmesi de bir vefadır. Şampiyonaya değerli büyüğümüzün isminin verilmesi bizi ayrıca mutlu eden bir husustur. Kendisini rahmetle anıyorum. Burada mücadele edecek bütün sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Tokat’ın halterde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Kolombiya’da 2024 Paris Olimpiyatlarının kota müsabakalarında gerekli dereceleri yaptıklarına dikkat çeken Ünlü, “Önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyonası ondan sonra da Dünya Şampiyonası yapılacak. 2023 yılında bizim için çok önemli olan ve ülkemizde ilk kez düzenlenecek Avrupa Federasyonu işbirliğinde Konya’da gençlik kampı gerçekleştireceğiz. Akabinde 2024 yılının Şubat ayında Paris Olimpiyatları'nın son kota müsabakası yapılacak. Türkiye ve Avrupa halteri açısından çok ciddi bir müsabaka olacak” dedi.

Olimpiyatlarda altın madalya kazanabilecek sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Ünlü, “Türkiye’de halter denilince olimpiyatlarda doğal olarak rahmetli Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu gibi olimpiyat şampiyonları geliyor. Dolayısıyla olimpiyatlarda altın madalya bekleniyor. Belki bir Naim ve Halil yetiştirmek çok zor olabilir. Hedefimiz onların elde etmiş olduğu altın madalyaları yeniden alabilecek çocuklar çıkartmak. Alt yapıya baktığımız zaman gayet başarılı sporcularımız var. İnşallah başarılı sporcular çıkartacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler