'Türkiye şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?"

08.12.2020 - 16:50 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 17:04

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın grubunda yer alan rakipleri değerlendirdi. Yardımcı, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, UEFA sıralaması, hedefler ve maçların seyircili mi seyircisiz mi oynanması durumu ile ilgili de konuştu. Detaylar haberimizde...

'Türkiye şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?"

AJANSSPOR-HABER

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Hedefimiz birinci olmak bu grupta"

Radyospor'da Özgür Sancar'a konuşan Yardımcı, "Grubumuz hayırlı olsun. Dengeli bir grup olduğuna inanıyorum. Hollanda ve Norveç çıkışta takımlar. Bizim için de uygun kura oldu. Hedefimiz birinci olmak bu grupta. Oyuncu arkadaşlarımız çok yetenekli, uluslararası tecrübeye de sahipler, birinci olmamak için hiçbir sebebimiz yok.

"Elemeler farklı"

Uluslar Ligi'nde sonuç bizi zayıflatmadı. Dünya Kupası elemeleri farklıdır. 32 takımlı son Dünya Kupası olacak 2022'de. Katar ile olan ilişkilerimiz, onlar bizim dost ülkemiz, orada düzenlenecek. Dolayısıyla Katar'daki Dünya Kupası'na Türkiye'nin de katılması önemli olacak" dedi. 

Takvim nasıl olacak?

Takvimin yenileneceğini söyleyen Yardımcı, "2022 yılında 21 Kasım'da Dünya Kupası başlayacak. 21 Aralık gibi bitecek. Dünyadaki bütün futbol ligleri de buna göre planlanacak, sıkıntı çekilecek ama karar verildi ve böyle olacak. Takvim yenilenecek o dönemde" şeklinde konuştu. 

"Merih Demiral'ın maşallahı var"

Merih ve Çağlar'ın çıkışına da değinen Yardımcı, "Merih Demiral'ın maşallahı var. Geçen sene Çağlar ile beraber şahane bir uyum sağladılar. Rakiplerimiz de bize büyük saygı duyuyorlar. İnşallah bu Dünya Kupası Eleme Grubu'nda birinci olarak çıkacağız.

"İlk başta hedefimiz gruplardan çıkmak"

Avrupa Şampiyonası'nda ilk başta hedefimiz gruplardan çıkmak. Gidebildiğimiz kadar gitmemiz lazım. Heyecanlıyız, iyi olacak inşallah" diye konuştu. 

UEFA sıralaması hakkında ne düşünüyor?

UEFA sıralaması ile ilgili konuşan Yardımcı, "Bizim için UEFA sıralamasında yerimiz üzüldüğümüz bir durum. Takımlarımız Avrupa kupalarında istediğimiz başarılı neticeleri alamıyorlar. Bundan sonrası için düşünmemiz lazım. Ama bu dünyanın sonu değil, tekrardan ayağa kalkacağız. Karamsar olmadan bu süreci de bitirip önümüze bakmamız lazım. Şu an UEFA sıralamasında 13. sıradayız. Muhtemelen böyle sezonu bitireceğiz. Bu durumda şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidemeyecek, 3. ön elemeden başlayacak maçlara. Ancak belli bazı liglerde şampiyon takımların durumuna göre bazı küçük hesaplamalar yapılabilir. Bu az da olsa bizim direkt gitmemizi sağlayacak bir hesap ortaya çıkartabilir. Umarım böyle olur. 

"Seyircili olmasını bekliyoruz ama..."

Şampiyonlar Ligi finalindeki ev sahipliği durumumuz bir yıl ertelendi. UEFA ekibi İstanbul'a geldi ve stadyuma geldik, toplantılar yaptık. Bizim her şeyimiz hazır. Hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah pandemi süreci hafiflerse seyirci durumunu gündeme getireceğiz. Mart ayında netleşir. Seyircili olması için ertelemiştik zaten geçen sene. Bence seyircili olacaktır ama tam kapasite olmayabilir. %50, %30 da olsa seyirci olmasını bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler