Türkiye Okçuluk Federasyonu'nda sular durulmuyor! Milli sporculardan paylaşım geldi

18.08.2024 - 12:06 | Son Güncellenme: 18.08.2024 - 12:24

Milli okçular Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'un Paris'te yarışmalarının engellendiğini ve mobbinge maruz kaldıklarını iddia eden mektubuna, olimpiyatlarda mücadele eden 4 milli sporcudan yanıt geldi. İşte detaylar...

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nda sular durulmuyor! Milli sporculardan paylaşım geldi

AJANSSPOR - HABER

Geçmişte milli formaya hizmet veren Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun, gazeteci Barış Pehlivan'a görderdikleri mektupta Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer almama nedenleriyle ilgili olarak çeşitli iddialarda bulunmuşlardı.İki sporcunun bu iddialarına Paris'te mücadele eden 4 milli isimden yanıt geldi.

"Destekledikleri sporcular için yeni kural çıkardılar"

Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Çoşkun, gönderdikleri mektupta, "Son 20 yılda büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğu kazanabilen tek sporcularız. Geçen yıl, olimpiyat senesinde, sezon başında ilk 8’e giren kadronun milli takıma alınacağı söylendi. Ancak senenin son yarışmasından bir gün önce apar topar yeni bir kural açıklandı. Ve sadece ‘kadınlar’ kategorisinde 21 yaşından büyük sporcuların ilk 5’te yer almadığı takdirde takıma alınmayacağı belirtildi. Zaten ilk 5 sırada bulunan sporcular teknik heyet tarafından başarıya bakmaksızın ek puan verilerek seçildi. Biz de bu yüzden 6. ve 7. sırada kalmış olduk. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bu yaş kuralı, hem olimpiyat ruhuna ters hem de okçuluk gibi 50 yaşında bile yüksek performans gösterilen bir sporun doğasına aykırı. Destekledikleri sporcuların bizi sahada yenmeleri mümkün olmadığı için bizi seçmelere dahi almamak adına bu kuralı çıkardılar. Olimpiyatlara takım halinde (3 kadın sporcu) gidebilecekken, bizi ekarte edip Okçular Vakfı’ndan tek bir sporcunun gitmesini tercih ettiler." ifadelerini kullandılar.

Federasyon suskun, 4 sporcudan paylaşım geldi

Türkiye Okculuk Federasyonu bu iddialarla herhangi bir açıklama yapmazken Paris’te Türkiye’yi okçuluk branşında temsil eden dört isim; Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’in yanı sıra tartışmaların odağındaki Elif Berra Gökkır da sürece dahil oldu. 4 milli sporcuda sosyal medya hesaplarından aynı paylaşımı yaptı.

Erkekler takım mücadelesinde Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer üçlüsü sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları ortak açıklamayla süreci yalanladı. Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun’un sözlerini ‘iftira’ olarak tanımlayan bu açıklamayı ilerleyen dakikalarda Elif Berra Gökkır da paylaştı. İşte Türkiye'yi Paris 2024’te temsil eden Milli okçuların yayımladıkları ortak metin:

“İki eski sporcunun günlerdir yaptığı iftiralarla dolu paylaşım ve açıklamalar ile Türk Okçuluğunu ve Türk Okçuluk Antrenörlerini karalama çalışmaları artık tahammül gücünü aşan bir boyuta ulaşmıştır. Yakın zamanda yapılacak olan seçimler için kendini kullandırmaktan ve kariyerlerini mahvetmekten çekinmeyen bu iki sporcunun Türk Okçuluğu hakkında yaptığı açıklamaların gerçek dışı olduğu herkesin malumudur. Türk Okçuluğuna gönül vermiş kişiler olarak bu paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği bildirmek isteriz.”

Senin için hazırladığımız haberler