2022 Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması ne zaman? İşte şartları

16.05.2022 - 15:24 | Son Güncellenme: 16.05.2022 - 15:34

Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel resim yarışması bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilecek. Peki 2022 Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması ne zaman? İşte tüm detaylar

2022 Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması ne zaman? İşte şartları

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Jokey Kulübü tarafından; resim sanatçılarını At temalı eserler yaratmaya teşvik etmek, Türk görsel sanatlarına özgün eserler kazandırmak ve ülkemiz kültür & sanat birikimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “At, At Sevgisi ve At Yarışı” konulu geleneksel resim yarışmasının, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek.

Sanatçılar ödüllendirilecek

At’a tarih boyunca verilen önemi ve değeri en etkili şekilde yansıtan, at yarışlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç” olduğunu vurgulayan eserler ve onları yaratan sanatçılar ödüllendirilecek.

Birinciye 80.000 TL ödül

Tuval üzerine yağlıboya, akrilik, kolaj ve karışık tekniklerde yaratılan eserler, 1-15 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Türkiye genelinde yer alan hipodromlarda bulunan başvuru noktalarına teslim edilebilecek. Ressam, akademisyen ve TJK temsilcilerinden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, ödüle layık görülen eserler 11 Eylül 2022’de ilan edilecek. Birincilik ödülünün 80.000 TL olarak belirlendiği yarışmada, ikinci 50.000 TL, üçüncü ise 25.000 TL’lik ödülün sahibi olacak. Ayrıca üç esere de 20.000’er TL’lik mansiyon ödülü verilecek.

2022 Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması'nın Koşulları 

  1. Yarışma, Türkiye Jokey Kulübü mensupları, seçici kurul üyeleri ile bunların 1. , 2. dereceden yakınları dışında 16 yaşından büyük tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açıktır.
  2. Her sanatçı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, sergilenmemiş veya herhangi bir yerde yayınlanmamış “At, At Sevgisi ve At Yarışı” temalı bir (1 adet) eseriyle katılabilir.
  3. Yarışmaya verilecek olan eserler, tuval üzerine yağlıboya, akrilik, kolaj ve karışık tekniklerde olup, ölçüleri; kısa kenar 50 cm’den küçük, uzun kenar 150 cm’den büyük olmayacaktır.
  4. Eserler, sergilenmeye hazır bir şekilde sanatçısı tarafından imzalanmış olarak teslim edilecektir. Kargo ve postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, eserlerin iadeleri kargo ya da posta yoluyla yapılmayacaktır.
  5. Kapalı kimlik zarfı: (Form -1) Sanatçının adı ve soyadı, kısa biyografisi, ev ve iş adresi, eposta adresi, telefon numaraları, sanatçının yarışma koşulları kabul ettiğine dair imzalı belge ve eserin 1 adet fotoğrafının bulunduğu kapalı zarf, eserle birlikte makbuz kaşlığında teslim edilecektir. (Form - 2) Ayrıca her eserin, arkasına sanatçının adı ve soyadı, eserin adı ve yapılış yılı, tekniği, boyutları ve fiyatını belirten bir etiket yapıştırılacaktır.
  6. Yarışma sonucunda ödül alan eserler; Türkiye Jokey Kulübü Resim Koleksiyonu’na ait olacak ve sanatçı ödül kazanan eserinin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’nın ilgili maddeleri gereğince basma, yayma, çoğaltma ve sergileme haklarını da Türkiye Jokey Kulübü’ne devretmiş olacaktır. Ayrıca Türkiye Jokey Kulübü; sergilenmeye değer bulunan eserleri, etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, takvim, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar bu yarışmaya katılmakla iş bu şerhi peşinen kabullenmiş sayılacaklardır.
Senin için hazırladığımız haberler