“Türkiye imajını yerle bir eden sahneler!”

29.03.2024 - 23:13 | Son Güncellenme: 29.03.2024 - 23:17

Antalyaspor’un Boşnak futbolcusu Dario Saric, İtalyan medyasına açıklamalarda bulunurken, kendisine yöneltilen bir soru dikkat çekti. Mattia Cengia imzalı yapılan röportajda Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşananlara dikkat çekilirken, “Türkiye imajını yerle bir eden sahneler” ifadesine yer verildi.

“Türkiye imajını yerle bir eden sahneler!”

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olayların yankıları Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da artarak devam ediyor. Antalyaspor’un sezon başında Palermo’dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Dario Saric’in İtalyan medyasına verdiği röportajda yöneltilen soru dikkatlerden kaçmadı. Mattia Cengia imzasıyla Numero Diez sitesinde çıkan röportajda Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşananlar kast edilerek, “Türkiye'nin imajını yerle bir eden sahnelere de tanık olduğumuz bir yıl” sözlerine yer verildi.  

''Belki de bir daha başıma gelmeyecek eşsiz bir şey''

Yaşanan olayların yorumlanmasını isteyen İtalyan gazeteci’ye Dario Saric’in açıklaması ise şu şekilde oldu: “Türkiye'de yaşayan, Türk halkını ve onların futbol tutkusunu tanıyan biri olarak bugüne kadar yaşananlardan dolayı üzgün olduğumu söyleyebilirim. Bunlar ara sıra gerçekleşen olaylardır, ancak sizi temin ederim ki bunlar gerçeği temsil etmiyor. Buraya geldiğimde farklı duygular hissettim, inanılmaz stadyumlar ve yapılar gördüm. Benim için Galatasaray'a karşı, Icardi ve Mertens'e karşı 65 bin kişinin önünde oynamak belki de bir daha başıma gelmeyecek eşsiz bir şey. Serie B'de kalsaydım kesinlikle böyle olmazdı. Bunlar size aynı derecede önemli kapıları açan önemli deneyimler” dedi.

Antalyaspor’daki geleceği belirsiz

Halen transfer engeli bulunan Antalyaspor’un bonservisini alıp almayacağı belirsiz olan Boşnak futbolcu, takımda kalmasının kendi elinde olmadığına vurgu yaptı. İtalyan medyasına konuşan 26 yaşındaki futbolcu, “Sözleşmemin uzaması için ekonomik faktör de hesaba katılacak ki bu bana bağlı değil, o yüzden göreceğiz” dedi.

Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ı hedefliyor

Antalyaspor’a transfer olurken, Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş gibi Avrupa’da mücadele veren kulüplere geçiş yapmayı planladığını söyleyen Saric, “Ben gidişattan çok memnunum. Bu deneyim devam etseydi mutlu olurdum ama bunlar bu yaz çözeceğimiz şeyler. Belki gelecek yıl İngiltere'de, İspanya'da ya da Avrupa'nın diğer tarafında olacağım ve kendime başka hedefler koyacağım” sözlerine yer verdi.

Nuri Şahin’e büyük övgü

Eski hocası Nuri Şahin’den de övgüyle bahseden deneyimli futbolcu, “Sadece 3 ay içinde hiç kimseye bu kadar bağlanmamıştım. O kadar genç ki neredeyse takım arkadaşıydı. Hep bizden biriydi. Dürüst olmak gerekirse, teknik ve taktik açıdan bakıldığında çok iyi. Maç hazırlıkları Avrupa tarzında ve onun rehberliği altında kendimi her zaman rahat hissettim. Sezonu bizimle tamamlamayacağını öğrendiğimde üzüldüm ama onun adına sevindim. Yaşadığı macera, antrenörlük kariyerine iyi gelecek. Onun çok ileri gideceğine inanıyorum” sözlerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler