Türkiye gruptan çıkarsa rakibi kim olacak? Muhtemel eşleşmeler...

19.06.2024 - 20:06 | Son Güncellenme: 25.06.2024 - 21:05

Türkiye EURO 2024 F Grubu'ndan çıkarsa son 16 turunda hangi ülkelerle eşleşecek? Grup liderliği, 2'nciliği ve en iyi 3'üncülük senaryolarında muhtemel eşleşmeler….

Türkiye gruptan çıkarsa rakibi kim olacak? Muhtemel eşleşmeler...

AJANSSPOR HABER

EURO 2024’e Gürcüler karşısında aldığı galibiyet ile başlayan Millilerimiz, grubun ikinci maçında karşılaştığı Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Portekiz gruptan lider çıkmayı garantiledi. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkacak, son 16 turundaki muhtemel rakipleri kimler? İşte detaylar…

Liderliği kaybettik

Liderliği kaptıran A Milli Takımımızın grubunu lider tamamlayan Portekiz, A/B/C grubundan gelecek üçüncü ile bir takımla karşılaşacak.

Macarlar ya da İskoçlar…

A Grubu'nda Almanya gruptan 6 puanla çıktı. İsviçre ise 4 puanla ikinci, İskoçya 1 ve Macaristan'ın puanı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye ikinci çıkarsa rakip belli oldu!
Habere Git

İspanya B grubunda 6 puanla gruptan çıktı. İtalya 3 puanla ikinci, Arnavutluk 1 puanla üçüncü, ayn puana sahip Hırvatistan ise son sırada yer aldı.

C Grubu kazı kazanı gibi

C grubunda İngiltere 4 puanla zirvede. Danimarka 2 puanla ikinci, aynı puana sahip Slovenya üçüncü ve Sırbistan 1 puanla sonuncu sırada yer aldı.

İkinci bitirirsek rakip belli oldu!

Vincenzo Montella ve öğrencileri Çekya'dan puan alması halinde grubu ikinci bitirecek ve D Grubu’nun birincisi ile karşılaşacak. D Grubu'nu Avusturya, Hollanda ve Fransa'yı geçerek lider bitirdi. 3'üncü maçlar sonunda Avusturya 6, Fransa 5, Hollanda 4 puan oldu. Polonya ise 1 puanla şampiyonaya veda etti.

Üçüncü olduğumuz halde…

İşlerin istediğimiz gibi gitmediği senaryoda üçüncü olup en iyi dört üçüncü arasında yer alırsak B veya C Grubu’nun lideri ile karşılaşacağız. C Grubu’nda zirvede İngiltere bulunurken B Grubu’nda İspanya 6 puanla gruptan çıktı. Aynı gruptaki İtalya ise 3 puanla ikinci sırada.

Milli Takımımızın kalan maçları

26 Haziran Çarşamba: 22.00 Çekya-Türkiye

Puan durumu

1- Portekiz - 6 puan

2 -  Türkiye - 3 puan

3 -  Çekya - 1 puan

4 - Gürcistan - 1 puan


Portekiz gruptan çıkmayı garantiledi.

Senin için hazırladığımız haberler