Türkiye GP öncesi Mercedes'ten büyük kumar

07.10.2021 - 17:12 | Son Güncellenme: 07.10.2021 - 17:28

Formula 1'de hafta sonu yapılacak olan Türkiye Grand Prix'i öncesi Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton'un son sırada başlayabilir.

Türkiye GP öncesi Mercedes'ten büyük kumar

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sine şampiyona lideri ve 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, son sıradan başlayabilir.

Lewis Hamilton'un takımı Mercedes, İngiliz pilotuna İstanbul'daki yarış öncesi yeni bir güç ünitesi takma kararını aldı.

Her şey yağmura bağlı

İstanbul Park'ta Cuma günü yapılacak iki antrenman seansı ve Cumartesi yapılacak 3. antrenman seansında pistin ve havanın durumuna bakacak olan Mercedes, pazar günü yarış sırasında yağmur ihtimalinin artması halinde Hamilton'a yeni güç ünitesi takacak.

Mercedes, yağmurda Hamilton'a güveniyor

Yeni güç ünitesi takıldıktan sonra Hamilton kurallar gereği yarışa son sıradan başlayacak. Mercedes'in bu kararı yağmur ihtimaline göre almasındaki sebep ise Hamilton'ın yağmur altında sürüşüne güvenmeleri.

Mercedes: "Son kararı henüz vermedik" 

Konuyla ilgili Büyük Britanya basınına konuşan Mercedes'in direktörü Toto Wolff, İstanbul'daki yarışta Hamilton'ın aracında güç ünitesinin değiştirilebileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Bunu yapabiliriz, ama bu konuda son kararı henüz vermedik." dedi.

"Yarışı ikinci veya üçüncü sırada tamamlayabiliriz"

Mercedes araçlarındaki en önemli sorunun dayanıklılık olduğunu vurgulayan Wolff, "Araçta titreme gibi diğer sorunlarla baş edebilirsiniz ama dayanıklılık, en önemli konudur. Burada sorun yaşarsanız, yarışı bitirememe tehlikesi doğar. Bu yönde bir değişiklik yaparsak bu durum ortadan kalkmış olur. Yarışı ikinci veya üçüncü sırada tamamlayabiliriz, bunda sorun yok çünkü Formula 1 uzun bir maraton." değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
Hamilton: "Türkiye'ye geldiğim için mutluyum"
Habere Git

Max Verstappen, dördüncü kez güç ünitesi değiştirmişti

Hamilton ile bu sezon çekişmeli bir şampiyonluk mücadelesine giren Red Bull-Honda pilotu Max Verstappen, sezonun 15. yarışı Rusya Grand Prix'si öncesinde aracında dördüncü kez güç ünitesi değişikliğine giderek yarışa son sıradan başlama cezası almıştı. Hollandalı sürücü, buna rağmen Hamilton'ın ardından yarışı ikinci sırada tamamlamayı başarmıştı.

Formula 1'de üç kez güç ünitesi değişikliğine izin veriliyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bu sezon pilotlar klasmanında Hamilton, Verstappen'in iki puan önünde lider konumda bulunuyor. Şampiyonada, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık gerekçeleriyle araçlarda bir sezonda en fazla üç kez güç ünitesi değişikliğine izin veriliyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler