Türkiye GP için şemsiye yasağı kaldırıldı

05.10.2021 - 17:18 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 17:42

İstanbul Park yönetimi, seyircilerden gelen talep üzerine bu hafta sonu yapılacak Türkiye Grand Prix'si için şemsiye yasağını kaldırdı.

Türkiye GP için şemsiye yasağı kaldırıldı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Türkiye Grand Prix'i için geri sayım başladı.  Kurallar gereği  piste şemsiye alınmaması kararı geçtiğimiz gün alınırken, bugün yağış ihtimalinden dolayı bu karardan vazgeçildiği duyuruldu. 

İstanbul Park yönetiminin, 8-9-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek olan yarışta hem cumartesi hem de pazar günleri yağmur ihtimali bulunması nedeniyle bu kararı aldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Etkinlik günlerindeki hava şartları göz önünde bulundurulmuş, siz misafirlerimizin konforu düşünülerek şemsiye yasağı kaldırılmıştır." denildi.

Yasaklar hatırlatıldı

Piste açık alanlar için katlanabilir sandalye ve powerbank getirilmesine izin verilecek. Fakat yiyecek, içecek, profesyonel kayıt cihazı ve güç ünitesi ile çalışan scooter/kaykay getirilemeyecek.

Türkiye GP'de neden şemsiye yasağı konulmuştu?

Etkinlik kuralları gereği piste şemsiye alınmamasının sebebi olarak şu ifadeler kullanılmıştı:

"El şemsiyesi daha çabuk uçabilen bir şey. Uçtuğu zaman da hem başkası için risk yaratabilir hem de otomobillere gelebilir. Burası da rüzgârlı bir alan." 

2021 Türkiye Grand Prix ne zaman, saat kaçta?

Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turu 9 Ekim Cumartesi, yarış ise 10 Ekim Pazar günü yapılacak. Sıralama Turları 9 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 15:00’te, ana yarış ise 10 Ekim 2021 Pazar günü saat 15:00’te başlayacak.

İlgini Çekebilir
Formula 1'in çaylak pilotlarını, İstanbul Park heyecanı sardı
Habere Git

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si hangi kanalda?

Yarış tutkunlarını ekran başına kilitleyecek olan Türkiye GP, S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler