Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi Play-Off Yarı Finalindeki Muhtemel Rakibi

28.09.2022 - 00:54 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 10:55

UEFA Uluslar Ligi grubunu lider bitiren Türkiye, Euro 2024 için play-off oynayacak. En iyi birinci olamayan Türkiye, ev sahibi avantajını da kaybetti.

Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi Play-Off Yarı Finalindeki Muhtemel Rakibi

AJANSSPOR HABER

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta mücadele eden Türkiye, grubunu lider olarak tamamlayarak play-offlar'a katılmaya hak kazandı. A Milli Takım, Gürcistan, Yunanistan ve Kazakistan ile beraber Euro 2024 elemelerini değerlendirerememsi durumunda play-off mücadelesi verecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkelerle birlikte ev sahibi ülke toplamda 21 takım olarak Euro 2024'e gidiyor. 24 takımın katıldığı Euro 2024'te kalan 3 ülke, UEFA Uluslar Ligi'nde gruplarını 1. bitiren 12 takımın yaptığı play-off turnuvası sonunda belirlenecek.

Türkiye'nin muhtemel rakibi Yunanistan

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'tan lider olarak B Ligi'ne yükselmeye hak kazanan A Milli Takım, C Liginin diğer birincileri ile eşleşecek. C Ligi birincileri arasındaki eşleşme ise 1-4 ve 2-3 şeklinde olacak. Türkiye'nin play-off'taki muhtemel rakibi Yunanistan olacak.

C Ligi birincileri:

  1. Gürcistan
  2. Yunanistan
  3. Türkiye
  4. Kazakistan

Son iki maç avantajı kaybettirdi

Son iki maçta alınan kötü sonuçlarla en iyi birinci olma şansını kaçıran Türkiye, liderler arasında 3. sıraya kadar geriledi. Yarı finalde ev sahibi avantajını da kaybetmiş görünen A Milliler, ev sahipliği için elemelerde Gürcistan ya da Yunanistan'ın Euro 2024 bileti almasını bekleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler