Bundesliga'da Deniz Undav rüzgarı

31.01.2024 - 13:41 | Son Güncellenme: 31.01.2024 - 13:54

Milli takım tercihini son anda Almanya'dan yana kullanan Türk asıllı Alman futbolcu Deniz Undav, Bundesliga'da adeta şov yapıyor. Detaylar haberimizde...

Bundesliga'da Deniz Undav rüzgarı

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı'nın da gündemine gelen ancak doğduğu ülke olan Almanya'yı tercih eden Türk asıllı futbolcu Deniz Undav Bundesliga'da fırtına gibi esiyor. Stuttgart forması giyen Deniz, bu sezon takımıyla 13 gol atmayı başardı. 27 yaşındaki futbolcu son lig maçında Leipzig ağlarına 3 gol birden göndererek yıldızlaştı.

"Ben bir sokak futbolcusuyum"

Leipzig'e karşı 3 gol attıktan sonra açıklamalarda bulunan Deniz Undav, "Bazı durumları önceden fark edebilmek için kafanızda rakibinizden daha hızlı olmaya çalışmalısınız. Bunu küçük bir çocukken öğrendim. Ben bir sokak futbolcusuyum." dedi.

Milli Takım tercihi

A Milli Futbol Takımı'nın da gündemine gelen Türk asıllı Deniz Undav'ın, milli takım tercihi merak konusu olmuştu. Golcü futbolcu geçtiğimiz aylarda, "İki ülkeden hangisi ararsa sevinirim? Ben gelecek yıl kendi evimde (Almanya) Avrupa şampiyonasında forma giymek istiyorum. Bu benim için ayrıcalık olur." diyerek iki ülke arasında henüz tercih yapmadığını açıklamıştı. 

Nagelsmann ikna etti

27 yaşındaki futbolcu Almanya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Julian Nagelsmann ile yaptığı görüşme sonrasıda milli takım tercihini Almanya'dan yana kullandığını açıkladı.

Brighton'dan kiralandı

Deniz Undav, sezon başında Premier Lig ekibi Brighton'dan, Stuttgart'a kiralandı. Brighton, Deniz'i 2021-22 sezonu başında Belçika'nın U.S Gilloise ekibinden 7 milyon Euro'ya transfer etmişti.

18 maçta 13 gole ulaştı

Deniz Undav, sezon başında transfer olduğu Stuttgart'ta 18 maçta forma giydi. Deniz, bu karşılaşmalarda 13 gol atarken 2 de asist yapma başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler