"Türkiye bensiz de şampiyon olabilir"

17.06.2017 - 19:23 | Son Güncellenme: 17.06.2017 - 19:23

Geçen yıl kariyerini noktalayan Türk kadın basketbolunun en büyük oyuncularından Nevriye Yılmaz, Karar gazetesine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kadın Basketbol Milli Takımımızın dün başlayan EuroBasket'te favori olduğunu belirten Yılmaz, hedefin her zaman altın madalya olduğunu söyledi.

Milli Takım’da oynadığı süre boyunca takım arkadaşlarıyla birlikte Potanın Perileri’ni en iyi şekilde temsil etmeyi her zaman kendisine prensip edindiğini söyleyen Yılmaz, “Bundan sonraki görev alacağım pozisyonlarda da aynı prensiple devam edeceğim. Her ne kadar aktif sporculuğum sona ermiş olsa da hırsımı, karakterimi ve çalışma disiplinimi yaptığım işe yansıtmaya devam edeceğim” dedi ve ekledi: “Yeni kariyerimde bana bu imkanı sağlayan Galatasay Spor Kulübü yönetimi ve başantrenörümüz Marina Maljkovic’e de teşekkür etmeden geçemeyeceğim.”

Basketbolu 1 sene daha geç bırakmış olup bu şampiyonada olmak ister miydin?

Keşke basketbolu ömrümün sonuna kadar oynama şansına sahip olsaydım. Maalesef her güzel şeyin bir sonu var. Bundan sonra arkadaşlarımın başarısı için tüm desteğimi onlara vermeye devam edeceğim.

Gözler yeni bir Nevriye Yılmaz arıyor Milli Takım’da...

Ben 20 yıl A Milli Takım forması giydim. Bu yüzden insanların beni araması normal bir durum. Oradaki her sporcu çok değerli ve herkes kendince bir isim olarak orada bulunuyor. Ülkemiz ve Milli Takım için...

Potanın Perileri’nde bir değişim var. Senin dışında Şebnem Kimyacıoğlu da bıraktı. Lara Sanders da sakatlığı sebebiyle kadroda yok...

Tabii ki oyuncular bırakacak ve değişecek ama bu ülkenin bayrağını ve milli formayı en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetişmeye devam edecektir.

Milli Takım ilk defa sensiz bir şampiyonaya katılacak. Sana göre yokluğun takımı nasıl etkileyecek?

Uzun yıllar kaptanlığını yaptığım ve her şeyimi ortaya koyduğum bir takımda olmayışım tabii ki bazı dengeleri değiştirecektir. Ama takım arkadaşlarıma da bu psikoloji altında baskı yapılmasını doğru bulmuyorum.

EuroBasket’teki şansımızı nasıl görüyorsun?

Diğer turnuvalarda olduğu gibi kendi takımımı favori olarak görüyorum. Çünkü bizdeki bu jenerasyon değişimi diğer ülkelerde de var. O yüzden şartlar herkes için eşit durumda.

Tarihimizde birçok önemli başarı var ama altın madalya yok. EuroBasket’te bir ilk yaşanır mı?

Tabii ki hedef madalya veya altın madalya olacaktır. Buna birgün mutlaka ulaşacak oyuncu kalitesi ve donanıma sahibiz. Ülkemizin yakalamış olduğu başarıları kimse sürpriz olarak görmemelidir. Çünkü bunun arkasında geçmişe dayalı çok ciddi yatırımlar var.

Dünya Şampiyonası’na katılma ihtimalimiz...

Çok yüksek buluyorum.

Türk takımlarının bu sene Euroleague ve Eurocup’ta aldığı başarılar Potanın Perileri’ni nasıl etkileyecek?

Ülke olarak hem kulüp hem de milli takımlarda ciddi bir yükselişe geçtik. Bunun etkisini EuroBasket’te de mutlaka göreceğimizi düşünüyorum.

Türk kadın basketbolunda kazanılan başarılar ilgiyi artıyor mu?

Tabii ki bir artış söz konusu ama kendi adıma yeterli bulmuyorum.

OYUNCULUK VE KOÇLUK ÇOK FARKLI

Basketbolu bıraktıktan sonra Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda başantrenör Marina Maljkovic’in yardımcılığını üstlenen Nevriye Yılmaz, yardımcı koçluk ile oyunculuğun çok farklı olduğunu söyledi ve ekledi: “Artık sahada olamayacağım için oyuna girmek pek aklıma gelmiyor. Sadece takıma nasıl faydalı olabileceğime odaklanmış durumdayım."

Senin için hazırladığımız haberler