Türker Aslan: ''Ülkemizden bazı taraftarlar dilekçe yollamışlar bu bir ayıp ama o dilekçeleri UEFA kaale almaz sonuca etki etmez.''

12.10.2018 - 18:35 | Son Güncellenme: 12.10.2018 - 18:35

CAS Hakimi ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Türker Aslan, Radyospor'dan Özgür Sancar'a Galatasaray'ın CAS başvurusunu değerlendirdi!

İşte o açıklamalar:

''Bir kurul bir karar vermişse, o karardan tekrar dönülmesi vahim bir hata olması durumunda olabilir. Aksi halde karardan dönmesi hukuk dışı keyfi bir durum olur.

Başka takımların bazı başvuruları nedeniyle bu karar alındı diye düşünüyorum. Özellikle Milan'ın baskıları sonucu olduğunu düşünüyorum. Ama ben bu duruma karşıyım.

Burada vahim bir ihmal var mı bilemem, vahim bir hata olduğunda yeniden gözden geçirme olabilir. UEFA bu konuda en ince detayına kadar araştırma yaptı, ben ihmal olduğunu düşünmüyorum. Bence bu diğer külüplerin isteğiyle alınmış göstermelik bir karar.

Ben geçmişte Neuchatel olayında bunu yaşadım, lobileri çok güçlü olduğu için bizi hükmen mağlup ettirdiler. Sonra biz gücümüzü gösterip ve kazandık. Ali Şen yine bize destek oldu, delegeleri paylaştık ve İskoç delegeyle görüştü ve o delege bizim lehimize oy verdi.

UEFA, yıl yıl şartlara bağlamış ve aksi bir durum olmadan tekrar değerlendirmek doğru olmaz. Ülkemizden bazı taraftarlar dilekçe yollamışlar bu bir ayıp ama o dilekçeleri UEFA kaale almaz sonuca etki etmez.

Galatasaray'dan ayrılan profesyoneller yapmışsa, bu doğru bir tavır olmaz. Başkan gerekli belgeleri vermiştir, yakında açıklamaları da yapar. Böyle bir şey Galatasaray'da olmaması lazımdı ama olmuşsa ayıp etmişler.

Benim bir CAS hakemi olarak çok bir şey söylemem doğru olmaz. CAS'a gidildiğinde masraflar olacaktır, duruşmalı mı olacak yoksa tek hakem mi olacak. Zaman mı, para mı bunun kararını Galatasaray kulübü verecektir. Ben CAS konusunda kulübe destek olurum ama direkt görev alamam. Neye itiraz edilecek bilemiyorum ama ben çok olumlu bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. CAS, UEFA'nın kararlarına saygı duyar böyle durumlarda.

CAS'da bu davanın sonuçlanması minumum 3-4 ay alır. Ben UEFA'dan men cezası almasını beklemiyorum, bence men cezası gelmeyecek. Ama men cezası gelirse CAS'ın bu kararı bozacağını düşünmüyorum.

Galatasaray'ı şikayet eden kulüpler arasında Türk kulübü yok. 2 İtalyan kulübü olduğunu söyleyebilirim.''

Senin için hazırladığımız haberler