Türker Arslan'dan acı haber

04.05.2021 - 10:00 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 11:49

Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve eski Tahkim Kurulu başkanı Türker Arslan, koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Türker Arslan'dan acı haber

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray camiasının önemli ismi, eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, bir aydır hastanede hayat mücadelesi veriyordu. Arslan hayatını kaybetti. 

Galatasaray ve Türk sporunun acı günü. Galatasaray Kulübü divan kurulu üyesi, TFF Tahkim Kurulu eski başkanı, hukukçu Türker Arslan, 4 Nisan’da koronavirüs sebebiyle yoğun bakımda tedavi altında alınmıştı.

Bir aylık sürede hayat mücadelesi veren Arslan’dan bu sabah üzücü haber geldi. Galatasaray divan üyesi 79 yaşındaydı.

CAS hakemliği de yapmıştı

Türker Arslan, ülkemizin en önemli spor hukukçularının başında geliyordu. Arslan, 2007 yılı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi üyeliğine seçilmişti.

TFF'den Türker Arslan mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TFF Tahkim Kurulu eski Başkanı Türker Arslan için bir mesaj yayımladı.

TFF'nin resmi sitesinden konuya ilişkin paylaşılan mesajda, "TFF Tahkim Kurulu eski Başkanı ve Türk sporunun değerli isimlerinden Türker Arslan’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Uzun yıllar TFF Tahkim Kurulu’na başkanlık eden Türker Arslan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) üyeliğinde bulundu. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Başkanlığının yanı sıra 1998 yılından beri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu üyesi olan Arslan, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyeliği ile birlikte bir çok dernek ve vakfın üyesiydi.

Merhum Türker Arslan’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, Galatasaray Kulübü ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler