Türk sporculardan cimnastikte tarihi başarı

02.05.2021 - 20:28 | Son Güncellenme: 02.05.2021 - 20:34

Türkiye, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda tarihinin ilk madalyalarını kazandı.

Türk sporculardan cimnastikte tarihi başarı

AJANSSPOR-HABER

 

Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda milli sporculardan tarihi başarı geldi. Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen organizasyonun gençler senkronize finalinde Elif Çolak ve Sıla Karakuş gümüş, gençler bireysel finalinde Elif Çolak bronz madalyanın sahibi oldu. 

Çolak-Karakuş ikilisi tarihe geçti

Sabah yapılan gençler senkronize finalinde mücadele eden Çolak ve Karakuş 44.830 puanla gümüş madalya kazanırken, sporcularımız Türkiye’ye trampolin cimnastik tarihinde Avrupa Şampiyonası seviyesinde ilk madalyalarını getirdiler. 

İlk bireysel madalya Elif Çolak'tan

Gençler bireysel finalinde ise Elif Çolak 52.385 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuz Türkiye’ye günün ikinci madalyasını kazandırırken, Avrupa Şampiyonası seviyesinde ilk bireysel madalyamızı da aldı.

Bu sonuçlarla Türkiye; Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nı bir gümüş, bir bronz ve dört finalle tamamladı. 

Bakan Kasapoğlu: Harikasınız kızlar

Gençlik ve Spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sosyal medya hesabından paylaştığı kutlama mesajında, "Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize tarihimizin ilk madalyalarını kazandıran milli sporcularımız Elif Çolak ve Sıla Karakuş'u kutluyorum. Harikasınız kızlar" ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler