Türk kulüpleri Avrupa Süper Ligi yolunda!

21.12.2023 - 14:40 | Son Güncellenme: 21.12.2023 - 14:49

Avrupa Adalet Divanı'nın UEFA ve FIFA tarafından engellenen Avrupa Süper Ligi hakkında verdiği kararın ardından Türk kulüpleri harekete geçti. Detaylar...

Türk kulüpleri Avrupa Süper Ligi yolunda!

2021 yılında ilan edilen fakat UEFA ve FIFA'nın engellemesi sonucu çöken Avrupa Süper Ligi'nde yeni gelişmeler yaşandı. Mahkemeye taşınan projede Avrupa Adalet Divanı kararını verdi.

Avrupa Adalet Divanı'ndan Avrupa Süper Ligi kararı

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Süper Lig gibi futbol müsabakalarının önceden onaylanmasına ilişkin kuralları hakkında Avrupa Birliği (AB) yasalarını ve rekabet yasasını ve hizmet sunma özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi.

Türk kulüpleri de Avrupa Süper Ligi'ne girmeyi düşünüyor

Kararın ardından Avrupa Süper Ligi projesi tekrar gündeme geldi. Mundo Deportivo'da yer alan habere göre Türk kulüpleri de Avrupa Süper Ligi'ne girmeyi ciddi anlamda düşünüyor.

İlgini Çekebilir
Avrupa Adalet Divanı'ndan Süper Lig kararı!
Habere Git

"Maçlar ücretsiz yayınlanacak"

Avrupa Süper Lig CEO'su Bernd Reichart bir açıklama yaparak, "Futbolda UEFA'nın tekeli bitti! Kulüpler kendi geleceklerini belirleyebilecek. Avrupa Süper Ligi'ndeki tüm maçlar ücretsiz olarak yayınlanacak" dedi.

Avrupa Süper Ligi'nin yeni planı

  • 64 takım
  • 3 aşamalı lig (Altın, yıldız ve mavi lig)
  • 7'si iç saha, 7'si dış saha olmak üzere her takım sezon başına 14 maç oynayacak.
  • 3 Lig arasında yıllık düşme ve yükselme olacak.

Avrupa Süper Ligi nedir?

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri 19 Nisan 2021'de Avrupa Süper Ligi girişimini başlattıklarını açıklamıştı.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği toplanıyor! Spor Bakanı ve TFF Başkanı da katılacak
Habere Git

Ancak gerek FIFA ve UEFA gerekse spor kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle Real Madrid, Barcelona ve Juventus haricindeki 9 kulüp sadece sözlü olarak (projeden çekildiklerine ilişkin resmi imza atmadan) çekildiklerini söylemişlerdi.

Söz konusu girişime karşı güçlerini birleştiren UEFA ve FIFA, oluşumdan çıkmayan 3 takımın, UEFA ve FIFA'ya bağlı organizasyonlardan ve ulusal liglerden çıkarılması, uluslararası maçlara oyuncu göndermesinin yasaklanması gibi yaptırımlarla karşılaşabileceği konusunda uyarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler