Turgay Kıran'dan Galatasaray sözleri: "Usta bir pilot uçağı hiçbir yere çarpmadan kullanabilmeli"

12.10.2018 - 10:46 | Son Güncellenme: 12.10.2018 - 10:57

Turgay Kıran'dan Galatasaray sözleri:  "Usta bir pilot uçağı hiçbir yere çarpmadan kullanabilmeli"

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların UEFA ile yaptığı görüşme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray’ın ceza alacağına inanmadığını dile getiren Kıran, “Usta bir pilot uçağı bir yerlere çarptırmadan kullanabilmeli” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtladı. Turgay Kıran’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Galatasaray'ın kurtuluşu mali disiplinde"

Divan Kurulu Toplantısı bence olağan geçti. Olağandışı bence çok şey yoktu. Fakat; bir cephe oluştu gibi. Galatasaray bu açıdan biraz sıkılıyor. Mustafa Cengiz’e şans vermek lazım. Lazım ki bir şeyler yapabilsin. Büyükçekmece’deki arazi konusu güzel bir haber. Galatasaray hep kaybedecek değil. Biraz da kazanmak gerekiyor. Galatasaray’ın kurtuluşu mali disiplindedir.

"Galatasaray'a ceza geleceğini sanmıyorum"

Galatasaray ince bir ip üstünde gibi. Küçük bir yanlışlıkla işler ters gidebilir. Ya da tam tersi olabilir. UEFA’nın tekrar kontrol kararı pek sevindirici değil. Başkan ve taraftarlar şikayette bulunuyor ve sorun UEFA’da diyorsa da UEFA ciddi bir kurum. Galatasaray’da bazı sıkıntılar var. Rakiplerde de var. UEFA bazı şeyleri yeniden gözden geçiriyor. Fakat; Mustafa Cengiz ve arkadaşları da hazır. Galatasaray’a yeni bir ceza geleceğini sanmıyorum.

"UEFA'daki iç çatışma bizi ilgilendirmez"

UEFA’nın içinde bir iç çatışma olsa bile dışarıya vurmak mantıklı olmaz. Mustafa Cengiz’in söylemi de çok güzel bir söylem değil. Biz evvela kendimize bakacağız. Onların iç çatışmaları bizi ilgilendirmez. Galatasaray kendi mali disiplinine bakacak. Üyeler Mustafa Cengiz’e yetki vermedi mi? Verdi. Galatasaray’ın UEFA’dan ceza alacağını düşünmüyorum. Dikkatli gidiyorlar. Santrfor bile almadan yola devam eden bir Galatasaray var.

"Usta pilot, uçağı hiçbir yere çarpmadan kullanabilmeli"

Mustafa Cengiz; kelimelerle oynamayı, teşbih sanatını seviyor. Fakat; insanlar bazen kendisini anlamakta zorluk çekiyor. Usta bir pilot, uçağı kuşlara ya da başka yerlere çarpmadan kullanabilmeli. Mustafa Cengiz’in sıkıntıları var ki çekiniyor. Usta pilotlar Galatasaray’da iyi eğitim almışlardır. Eğer siz Galatasaray’da eğitim almamışsanız sıkıntı çekebilirsiniz. Teşbihleri seven sevgili başkan, umarım uçağı hiçbir yere çaptırmadan kullanabilir.

Senin için hazırladığımız haberler