Tunceli Valisi Sonel: ''Munzur Nehri, uluslararası rafting parkuru ilan edildi''

22.05.2019 - 22:55 | Son Güncellenme: 23.05.2019 - 01:55

Tunceli Valisi Sonel: ''Munzur Nehri, uluslararası rafting parkuru ilan edildi''

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında açıklamalarda bulundu. Tunceli'nin huzur, turizm ve spor şehri olduğunu belirten Sonel, Tunceli'nin ev sahipliğinde Türkiye'de ilk kez düzenlenecek  Dünya Rafting Şampiyonası hakkında da konuştu. 

İşte Vali Sonel'in açıklamaları:

''Munzur Nehri uluslararası rafting parkuru ilan edildi''

Artık Tunceli huzur şehri. Kahraman güvenlik güçlerimizin terörle  mücadelede başarılı operasyonları sonucu Tunceli huzur, turizm ve spor şehri oldu. Biz ilk kez 2018’de Türkiye Rafting Şampiyonası yapmıştık Tunceli’de. Yine 2018 yılında Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobatik Şampiyonası yapmıştık. Artık Tunceli ‘İlkler şehri’ olmaya başladı. Munzur Nehri, Tunceli ve Türkiye için çok önemli. Munzur Nehri’nin 36 km’lik kısmı Dünya Rafting Federasyonu tarafından uluslararası rafting parkuru ilan edildi.

Vatandaşlarımız gelip görsünler, birbirinden güzel 7 ilçesi, coğrafyası ile, yöresel tatları ve misafirperver insanları ile Tunceli görülmesi gereken yerlerden birisi. Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve ekibimiz ile, geçen yıl şampiyonanın hangi ülkede olacağı için verilecek karara güzel bir hazırlık yapmıştık. Türkiye’de ilk kez rafting şampiyonası yapılacaktı ve Tunceli buna ev sahipliği yapacaktı. Biz de buna hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Hazırlıklarımız çok güzel bir şekilde tamamlanmak üzere. Yapay ve doğal parkurumuza kadar yapmış olduk. Çin’den Brezilya’ya kadar, Arnavutluk’tan, İtalya’dan yüzlerce sporcuyu konuk edeceğiz ve renkli bir turnuva olacak. Artık eski Tunceli yok. Birkaç yıl öncesine kadar Tunceli terör ile anılıyordu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın destekleri ile çok güzel işler çıktı.

''Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz''

Tunceli’ye gelen misafirlerimiz ‘Tunceli’yi böyle bilmiyorduk’ diyorlar. 8-13 Haziran arasında yapılacak şampiyonamız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Doğa sporları merkezimiz, su sporları merkezimiz, her şey müsait. Huzur ve güzel insanlar var.

Burada bizim amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmak. Her daim yanlarındayız. Şu an Tunceli’ye girdiğiniz zaman Avrupa’da bir il sanırsınız. Vatandaşlarımız doğa ile iç içe. Rafting’de 10 tane milli sporcumuzun olması büyük bir başarıydı ve devamı da gelecek. 2019 öğrencimizi İçişleri Bakanlığı’mızın Biz Anadoluyuz Projesi ile uçaklarla İstanbul’a, İzmir’e ve farklı illere gönderdik. Üniversiteleri gezdiler. Öğrencilerimize açık çek... Burada 62 farklı branşta spor kulüplerimiz var. Bu bir ekip işi. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız, hem Rafting Federasyonu, bu bir ekip işi.

Senin için hazırladığımız haberler