Tümer Metin: "Yaşananlardan dolayı üzgünüm"

02.09.2024 - 01:04 | Son Güncellenme: 02.09.2024 - 01:18

Eski futbolcu Tümer Metin yorum yaptığı televizyon programında Adana Demirspor'un stoperi Semih Güler için söyledikleri ile tepki çekmişti. Metin'den yeni açıklamalar geldi...

Tümer Metin: "Yaşananlardan dolayı üzgünüm"

AJANSSPOR-HABER

Bugünlerde televizyonda yorumculuk yapan eski futbolcu Tümer Metin, dün Adana Demirspor'lu stoper Arda Güler için kullandığı ifadelerle dikkat çekmişti.

"Semih'in kramponlarına takıldım"

Süper Lig'de Galatasaray'ın deplasmanda Adana Demirspor'u 5-1 ile geçtiği maçın ardınan TV 100''de yayınlanan "Futbolun 100'ü" programında konuşan Metin "Bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor'da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi. Niye ağabey? Biri bana açıklasın" dedi.

Semih Güler sebebini açıkladı!

Semih Güler ise enkli kramponlar giymesinin nedenini "Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım. Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır" ifadeleri ile açıkladı.

İlgini Çekebilir
Tümer Metin eleştirmişti...Semih Güler'in renkli kramponlarının nedeni belli oldu!
Habere Git

"Yaşananlardan dolayı üzgünüm"

Açıklamalarının ardından tepki gören Tümer Metin konuya ilişkin "Gönül isterdi ki böyle talihsiz bir olayın içinde yer almayalım.En azından Semih bu açıklamayı maçtan önce kamuoyuyla paylaşmış olsaydı eğer en azından amacına daha uygun hizmet etmiş olurdu bana kalırsa. Bugün özellikle o özel durum ve down sendromlular için yapmış olduğunu bildirmesi beni çok üzdü. Haberimiz tabii ki yoktu ve belki ben o yorumu yapmasam konu konuşulmayacaktı ama en azından gün içinde yaşanan durumdan dolayı üzgün olduğumu belirtmek istiyorum." ifadeleri ile pişmanlığını dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler