Tümer Metin: "Oyun şifresi çözülen takım Türkiye'de Beşiktaş'tır.''

19.03.2018 - 20:38 | Son Güncellenme: 19.03.2018 - 20:38

Tümer Metin: "Oyun şifresi çözülen takım Türkiye'de Beşiktaş'tır.''

Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin ve Erman Özgür gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

Tümer Metin: "Derbide kaleciler tarihe geçti"

"Fenerbahçe - Galatasaray maçnda oyun aktı son 15 dakikada. Kalecilerin geçesi olduğu bir gerçek. Ayaklar kalecileri mağlu edecek pozisyonları yakaladı. Net pozisyonlar var ama kaleciler geçit vermedi. Bu tür maçlarda yıldızlardan çok geride kalanların sahne aldığı derbiye çok şahit olduk. Cumartesi'de derbilerden biri olabilirdi. Arkadan gelen oyuncuarın çok pozisyonbulduğu bir derbi oldu. Sonradan giren Tolga'nın, ya da beklenti çok yüksek olsada Giuliano'nun, Fernandao'nun. Ama beceremediler. Sanırım kalecilerin gecesi olarak tarihe geçen bir derbi olduğunu söyleyebiliriz."

Erman Özgür: "Belhanda'nın iyi derbisi yok..."

"Belhanda etkisi yok. Belhanda'nın iyi bir derbisi yok. Galatasaray takımında bu işi organize edecek, topun Galatasaray'da kalmasını sağlayacak yeteneğe sahip ama derbi maçları bana göre sıkıntılı. "

Tümer Metin: "Fatih Terim, Fenerbahçe'nin üzerlerine gelmesini istedi"

"Galatasaray - Fenerbahçe maçını hafızalarıma getirelim. Buradaki maç. Belhanda atıldıktan sonra Fenerbahçe'nin son 25 dkikada Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçildi. Topa sahip oldular. Deplasmandaki Beşiktaş maçında Beşiktaş sürklase etti. Bu maçta Faih hoca zaman zaman bırakalım Fenerbahçe gelsin üzerimize arkada biz Rodriguez ve Feghouli ile Gomis ile boşluk buluruz. Top Fenerbahçe' de olabilir sıkıntı yok mantalitsi yok bürünmüş olabilirler. O yüzden de topu vermiş olabilirler."

Tümer Metin: "Alex de Souza bir futbolcu değil, bir futbol figürüdür"

"Alex de Souza, Fenerbahçe için sadece eski bir futbolcu değildir, bir futbol figürüdür. Bu ükeden ayrılışıda, günlerce, haftalarca, senelerce üzerinden hala an be an konuşuluyor, konuşulacaktır da. Doğal olarak başkanın ne kadar Fenerbahçeli olacağı düşünülürse böyle hayatı önem taşıyan bir maçta Alex'in statta olması kutuplara sebebiyet verecektir. 

Alex'te çok rahat oturmadı tribünde. Ben Alex olsam maça gelmem. Daha rahat bir maça gel. Ülkenin en büyük derbisini tabii ki statta izlemek isterim diyebilirsin ama bir taraftan yarış devam ederken o kutuplaşmaya sebebiyet vermemek adına ben olsam gelmem."

 

Tümer Metin: "Bizde ayrılıklar ne yazık ki güzel olmuyor"

"Seçim kozu şöyle: Olmasa bile oldu denilebilecek dedikoduya mahal verirdi. Mahal verirsin bu maça gelirsen. Ben Alex'in de çok rahat izlediğini düşünmüyorum. Niye biliyor musun? Olabilir Galatasaray'da galip gelebilirdi. Başka türlü birşeye dönebilirdi o zaman. Bizde ne yazık ki ayrılışlar güzel olmuyor. Ayrılıklar güzel olsa bugün bunu konuşmuyor olurduk. "

Erman Özgür "Sistemli takımların oyuncuyu diri tuttuğunu..."

"Ben dar alanda oynayan takımların sistemli takımların oyuncuyu daha diri tuttuğunu ve yeteneğini daha iyi ortaya koyduğunu düşünüyorum. "

Tümer Metin: "Oyun şifresi çözülen takım Türkiye'de Beşiktaş'tır.''

"Spor kamuoyunda şöyle bir kanı gelişti: Başaklehir - Fenerbahçe maçından sonra Fenerbahçe'nin öndeki şok presi ve iyi oynayarak galip geldiği maçta ondan bir hafta önce biz Başakşehir'i çözdük ve önde basarsak işi kurtarırız dediler. Oyun şifresi çözülen takım Türkiye'de Beşiktaş'tır. Bir takımın forvet arkası oyuncusu santraforundan daha fazla gol atmaışsa burada bir sıkıntı var demektir. 

Erman Özgür: "Aziz Yıldırım keşke Alex ile beraber seyretseydi"

"Keşke sayın başkan Aziz Yıldırım da Alex'i yanına alsaydı, yanında oturtsaydı, beraber seyretselerdi.’’

Senin için hazırladığımız haberler