Tümer Metin: "Ondan bir tane daha olsa final oynardık"

07.07.2024 - 01:00 | Son Güncellenme: 08.07.2024 - 11:38

Futbol yorumcusu Tümer Metin, EURO 2024'te mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yıldızı hakkında, "Ondan bir tane daha olsa final oynardık" övgüsünde bulundu.

Tümer Metin: "Ondan bir tane daha olsa final oynardık"

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Takımımız, EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya Stefan de Vrij ve Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Türkiye'nin tek golü ise 35'inci dakikada Samet Akaydin'den geldi.

Eski milli futbolcu ve yorumcu Tümer Metin, Tivibu Spor'da Milli Takımımızın performansını değerlendirdi. Metin, teknik direktörümüz Vincenzo Montella'nın kararları ve yıldızlarımızın performansı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Montella ezber yaratmak istedi"

Tümer Metin, Vincenzo Montella'nın bir kadro ezberi yaramak istediğini kaydederek, İtalyan çalıştırıcıyı şu sözlerle değerlendirdi: "Montella bir ezber yaratmak istedi. Bir kadro ezberi yaratmak istedi. Ona da bir şey diyemiyorum. Ama İrfan Can'ı, ismail Yüksek'i aradık. Sosyal medyaya şöyle bir baktım. "Hoca da stadyumda maçı en iyi yerden bizim gibi izledi" diyenler var. Yapmayın ya!" 

"Şimdi yeri değil"

Metin, yorumlarına şöyle devam etti: "Tabii ki eleştiri olacak ama teknik adamlar sizden bizden farklı düşünüyorlar. Kolay iş değil. 1-1'ken içeri oyuncu atabilirdi ama senin benim gibi düşünmüyor. Şimdi yeri değil. Bu turnuvadan sonra özellikle değil."

"Benim tek endişem şuydu"

Tümer Metin, Türkiye'nin EURO 2024'teki performansıyla imajını düzelttiğini belirtti. Metin "Benim tek endişem şuydu: bu maçı oynarsın ve silik bir görüntüyle bitirip mağlup olursun. Biz öyle bitirmedik. Sahneden iyi ayrılıyoruz. Üç tane 20 yaş altı oyuncusu girdi oyuna. Biz gelecekle sahadayız. O imaj çok kıymetli. Son iki turnuvada imaj yerlerdeydi. Diğer sorunları çözeriz biz." şeklinde konuştu.

"Ondan bir tane daha olsa"

Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu'ndan övgüyle bahseden Metin, "Hakan Çalhanoğlu'nu da eleştirirken herkes bir daha düşünsün. Bu fizik, bu tempo bu seviyede hiç kolay değildi. Bugün bizim bir Hakan Çalhanoğlumuz daha olsa... Bir tane daha olsa biz final oynardık." yorumunda bulundu.

"Bir sonraki turnuvadan çok ümitliyim"

Tümer Metin, şu sözlerle yorumlarını noktaladı: "76'da golü yiyebilirsin önemli değil. Bu seviyede devam etmen lazım. Pozisyon bulmak 25-30 saniye. Kazanma arzumuzdan vageçmedik. Bu genç jenerasyon için iyi bir turnuva oldu. Ben bir sonraki turnuvadan çok ümitliyim. Önümüzde şans var. Aramızdan ayrılanlar olacak ama yeni gelenler de olacak. Büyük kazançla çıkıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler