Tümer Metin: "Okan hoca taşları yerinden oynattı"

29.01.2024 - 23:19 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 23:26

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Tümer Metin, Süper Lig'de Galatasaray'ın Gaziantep FK karşısında 2-1 kazandığı maçı değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Tümer Metin: "Okan hoca taşları yerinden oynattı"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 23. haftasında Galatasaray RAMS Park'ta Gaziantep FK'yi 2-1 mağlup etti. Tümer Metin, Tivibu Spor kanalında yayınlanan “Orta Nokta” adlı programda Galatasaray - Gaziantep FK maçını yorumladı.

"Yukarıda olağanüstü bir yarış var"

Tümer Metin, "Çok güzel bir lig izliyoruz. Aşağısı koptu ama yukarıda olağanüstü bir yarış var. Fenerbahçe ve Galatasaray geri dönüş hikayeleri ile maçlarını kazandı" yorumunu yaptı.

"Şampiyonluk oyunu gördüm ben"

Galatasaray'ın şampiyon gibi oynadığını söyleyen eski milli futbolcu, Barış Alper Yılmaz'ın galibiyeti getiren golünü Hollandalı efsane futbolcu Marco van Basten'in golüne benzetti. 49 yaşındaki yorumcu, "Galatasaray için şunu söyleyebilirim, tabela yanıltmasın. Bu tarz maçlara şahitlik edeceğiz. Şampiyonluk oyunu gördüm ben. Van Basten'i andıran enfes bir vuruşla süper bir gol attı Barış Alper. 5 top direkten döndü, rakip ceza sahasına çok girdiler ve rakip üstüne de gelmedi ikinci yarı özellikle" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Nihat Kahveci: "Kerem'in bu kadar kötü oynamaya hakkı yok!"
Habere Git

"Taşları yerinden oynattı"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un Halil Dervişoğlu'nu oyuna almasıyla maçın bir anda değiştiğini ifade eden Metin, "Galatasaray, 71. dakikaya kadar sahanın her yerindeydi. Bazen oyuncu ile bazen de teknik direktörle kazanırsın. Galatsaray bugün iki tanesiyle de kazandı. Birinde Barış Alper olağanüstü bir gol attı, 71. dakikada da şu vardı Okan hoca Halil Dervişoğlu'nu santrforun yanına yolladı ve taşları yerinden oynattı. Hemen de karşılığını alınca da sonrası zaten yüklen babam yüklene döndü" dedi.

"Bu teknik direktör başarısıdır"

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ve ikinci yarıda yaptığı değişiklikliler sonrasında maçı 2-1 kazanan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un hamlelerini beğendiğini söyleyen yorumcu, "Okan hoca kazanmak için tüm tuşlara bastı ve başarılı oldu. Başladığın 11'den ziyade bitirdiğin 11 daha önemli. Tete, Halil ve Zaha Galatasaray'ın galibiyet almasında etkenlerden biri oldu ve bu teknik direktör başarısıdır" diye konuştu.

"Skora kimse aldanmasın"

Galatasaray'ın tek farkla kazanmasını normal karşılayan Tümer Metin, ligin bu haftalarında bu tarz sonuçların normal olduğunu söyledi. Eski futbolcu ayrıca, "Galatasaray yoluna devam ediyor. Skora kimse aldanmasın, bir şampiyonun nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı Galatasaray. Skor 2-1 ama ligin bu tarz haftalarında normal" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "SOS veren takım Galatasaray"
Habere Git

"Sumudica'dan hiç haz etmiyorum"

Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica'nın oyun felsefesini hoş bulmadığını söyleyen ve Rumen teknik direktörden haz etmediğini açıklayan eski milli futbolcu Tümer Metin, "Ben mesela Sumudica gibi bir teknik adamla çalışamazdım. Mümkün değildi ya. Topu öne vurup sadece defansta pozisyon almaya odaklanan bir futbol zihniyeti. İnsan futbolculuğundan soğur ya. Sumudica'dan hiç haz etmiyorum. Makamına ve Gaziantep FK kulübüne saygı duyuyorum ama kendisinden hiç haz etmiyorum" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler