Tümer Metin, Alpay Özalan ve Ramil Guliyev'ın araçları kaçak çıktı iddiası

02.10.2023 - 17:52 | Son Güncellenme: 24.11.2023 - 16:18

416 aracın Türkiye'ye kaçak sokulduğuna dair dava açıldı. Araçları alanlar arasında Tümer Metin, Alpay Özalan'ın kızı ve Ramil Guliyev de var. Arabalara el konuldu. İşte detaylar.

Tümer Metin, Alpay Özalan ve Ramil Guliyev'ın araçları kaçak çıktı iddiası

AJANSSPOR - HABER

Fiyatları 15 ila 20 milyon lira arasında değişen toplam 416 araca el konuldu. El konulan araçlar arasında eski milli futbolcu Tümer Metin ile yine eski milli futbolcu ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın kızı Öykü Özalan'ın araçları da bulunuyor.

Firma ve 8 kişiye kaçakçılık davası

Halk TV'nin haberine göre Ticaret Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "kaçak otomobil" soruşturmasının ardından bir ithalatçı firmayla 8 kişiye "kaçakçılık" davası açıldı.

Dava sonuna kadar araçlara tedbir

Türkiye'ye kaçak getirildiği iddia edilen Ferrari, Maserati, Mercedes ve Land Rover marka araca tedbir kararı konuldu. Dava sonuçlanana kadar araçların satışı yasaklandı.

Araçlar çifte faturayla sokuldu

Dava dosyasına göre söz konusu araçlar Almanya'daki bir paravan şirket üzerinden alınarak Türkiye'ye sokuldu. Araçlar için çifte fatura düzenlendiği öne sürülürken, gümrüğe beyan edilen faturayla gerçek fatura arasında büyük fark olduğu kaydedildi. Bu da büyük vergi kaybına neden oldu.

Tümer Metin, Ramil Guliyev ve Özalan'ın kızı

 Milyon liralık yüzlerce aracın 402 şirket ve şahıs adına kayıtlı olduğu belirlendi. Bu isimler arasından spor dünyasından isimler de yer alıyor.

Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 100. yıllarda şampiyonluklar yaşayan eski milli futbolcu Tümer Metin, yine Beşiktaş ve milli takım forması giyen bugünün AKP İzmir milletvekili olan Alpay Özalan'ın kızı Öykü Özalan, İlkcan Kaya ve Fenerbahçe'nin Azeri asıllı Türk milli atleti Ramil Guliyev de listede yer alıyor. 

İddianamede ülkeye kaçak sokulan araçları alan firma ve kişiler "mealen sorumlu" tutuluyor. Yargının vereceği karardan bu kişiler de etkilenecek.

"ÖTV affı çıkmazsa hakları kısıtlanacak"

Konuya dair görüş veren Avukat İpek Güvenç “Yeni bir ‘ÖTV affı’ gelmemesi durumunda, iyiniyetli araç sahiplerinin uzun yıllar süren yargılamalara bağlı olarak mülkiyet hakları kısıtlanmış olacak. Devletin hizmet kusuru da mevcut. Gümrük işlemlerine onay verilmiş, vergileri ödenmiş ve tescili yapılmış araçlar serbest piyasaya girdikten sonra bu kez, iyi niyetli araç sahipleri mağdur ediliyor.” dedi.

İlgini Çekebilir
Dünya bilardo efsanesi Tümer Metin ile karşılaştı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler