Tümer Metin: "Bir sıkıntımız var senelerdir çözemiyoruz"

07.07.2024 - 00:15 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 00:26

A Milli Takımımız, EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya mağlup olarak turnuvaya veda etti. Türkiye'nin performasını değerlendiren Tümer Metin, senelerdir çözülemeyen bir sıkıntının olduğunu ifade etti.

Tümer Metin: "Bir sıkıntımız var senelerdir çözemiyoruz"

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Takımımı, EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya Stefan de Vrij ve Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup oldu. Türkiye'nin tek golü 35'inci dakikada Samet Akaydin'den geldi. Millilerimizin performansını Tivibu Spor'da değerlendiren Tümer Metin, Ay-Yıldızlıların senelerdir çözemediği sorundan bahsetti.

"Gurur duyulacak bir Milli Takım'a sahibi"

Tümer Metin, Türkiye'nin Hollanda'ya mağlup olarak turnuvaya veda etmesinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu: "Şimdi tam konuşma zamanı. Konuşmak zor değil. Benim için en kıymetli olan şey maçtan kopmayan, fırsat kovalayan, kazanma istedğini tüm Türkiye'ye gösteren takımdı. Gurur duyulacak bir Milli Takım'a sahibiz."

"Önceki turnuvalardan ders alarak çıkmadık"

Türkiye'nin geçmiş turnuvalardaki performansından bahseden Tümer Metin, "2008 yakaladığımız bir başarıydı. 2012'yi pas geçtik. 2016'yı travmalı geçtik. 2020'yi kötü geçirdik. Geldik 2024 oynanıyor ve iyi bir jenerasyon yakaladık. Bir gelecek vaat eden görüntü içerisindeyiz. Bu turnuvadan aldığımız dersler olmalı. Biz önceki turnuvalardan dersimizi alarak çıkmadık. Sorunların üstü kapatıldı. Burada bir tecrübe edinerek, turnuva oynama alışkanlığını göstererek devam edebilirsek çok önemli bir kazanç elde etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

"Bir sıkıntımız var senelerdir çözemiyoruz"

Metin, Milli Takım'ın son 20 dakikadaki panik havasına değinerek şu sözleri kullandı: "Maçın ilk yarısını çok iyi oynadık. Hakan ve Arda çok iyi yönetti. Biz de iyi pasla çıktık. İkinci yarı Weghorst girdi biraz hareketlendiler. Ama gole kadar iyi duruyorduk. Bir duran top golü yedik. Bir sıkıntımız var senelerdir çözemiyoruz. Maç 1-1 olduğundan beri sanki dünya başımıza yıkıldı. Eller başlara gitti. Daha 20 dakikar vardı. Futbol iç.in çok uzun süre ama biz maç bitmiş gibi davranıyoruz. Ona rağmen maçı beraberliğe hatta galibiyete götürecek pozisyonları yakaladık."

"Semih'in kaçırdığı pozisyon bile çok önemli"

Sözlerine devam eden Tümer Metin, "Bizim elimizin başımıza gitmemesi gerekiyor. Bazı oyuncular 2028'de aramızda olmayacak ama alttan gelenlerin de bu tecrübeyi elde etmş olması önemli. O bir dakikalık Semih'in kaçırdığı pozisyon bile çok önemli." dedi.

"Son topa kadar savaşan bir Milli Takım izledik"

Tümer Metin, değerlendirmelerini şu sözlerle noktaladı: "Bugün herkes Hollanda'ya kaybedelir ama bizim imajımız nasıl oldu? Silik bir turnuva mı geçirdik? Hayır. Son topa kadar savaşan, mücadele eden bir Milli Takım izledik. 

Senin için hazırladığımız haberler