Spor yazarları Ankaragücü-Fenerbahçe maçı için ne dedi?

28.02.2024 - 09:44 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 09:59

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında deplasmanda Ankaragücü'ne 3-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Spor yazarları Ankaragücü-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Spor yazarları Ankaragücü-Fenerbahçe maçı için ne dedi?

AJANSSPOR - HABER

Ankaragücü ve Fenerbahçe, Türkiye Kupası Çeyrek final maçı için Eryaman Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmadan 3-0'lık skorla galip ayrılarak adını bir üst tura yazdıran takım ev sahibi Ankaragücü oldu.

Spor yazarlarının Ankaragücü - Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"Şerefiyle elendi"

Ercan Güven (Milliyet): Sahaya çıkan Fenerbahçe bile bambaşkaydı Ankara’da! Acizdi… Ankaragücü ise ligdeki kritik yerine karşın tam kadro çıktı kupa maçına. Kazanmak isteyen belliydi. Zaten tuhaf bir özelliği var Fenerbahçe’nin. “Şahane” oynayamazsa, rakibi “şahane” oynatıyor! Futbol seyretmek isteyen Ankaragücü’nü izledi. En başta da İsmail Kartal! İlk golü rakibin sırtına çarparak şanssızlıktan yese de ikinci gol, şampiyon adayındaki tüm hataların bileşkesiydi. Hücum eden takım hayali bir penaltı umuduyla önde kaldı, üç Ankaragüçlü bomboş sahayı geçip ikinci golü attı. Amatörde olmaz bu gevşeklik. İkinci yarı tadilat-tamirata girişti yine İsmail Kartal. Osayi, Krunic, Zajc dışarı, Ferdi, Serdar, İsmail sahaya. Asıl aksayan ve aksatan Cengiz’di; o 75’e kadar kaldı. Çünkü, İrfan sakatsa eli mecburdu Kartal’ın. Daha zeki bir öngörü, daha radikal bir düzenleme yoktu not defterinde! Sanki VAR bile tövbekardı Kupa çeyrek finalinde. 87’deki üçüncü Ankaragücü golü ofsayta kurban gitmedi ve şerefiyle(!) yenilip Ankaragücü’ne elendi Fenerbahçe. Darısı diğer takımların başına! En kolay kupalı bir kulvara veda etmenin muhasebesini ise Fenerbahçe yapsın artık.

"Hak ederek elendi!"

İlker Yağcıoğlu (Takvim): Fenerbahçe takımının bu kadar kötü oynadığı çok az maça şahit olduk. Rakip Ankaragücü ligde resmen ateşin içinde. Emre Belözoğlu, Kayserispor maçının ardından istifa edeceğinin sinyallerini vermişti. Ligde haftalardır kötü gidiyorlardı. Ama Fenerbahçeli oyuncular, Ankaragücü'nü resmen diriltti. Rakip canla başla mücadele ederken Fenerbahçeli oyuncular da çıt kırıldım, sahaya bahane bularak birbirlerini saha içinde suçlayarak, darmadağın bir oyunla hak ederek kupaya veda ettiler. Fenerbahçe'de devre arasında transferde yanlış hamleler yapıldığı dün gece ortaya çıktı. Hiç gerek yokken Bonucci gibi nerdeyse futbolu bırakmış bir stoper kadroya dahil edildi. Yetmedi yanına Çağlar geldi. Krunic tam bir hayal kırıklığı yaratırken Crespo, Emre Mor ve Lincoln'ün takımdan ayrılmasının çok yanlış olduğu ortaya çıktı. Kasımpaşa maçını kötü bir oyunun ardından son dakika golüyle geçen Sarı-Lacivertliler açıkçası dün geceki görüntüleriyle bütün Fenerbahçe taraftarını karamsarlığa itti. Hafta sonu oynanacak Hatayspor maçı sezonun kırılma maçı olabilir.

"Formsuz İsmail Kartal" 

Faik Çetiner (Fanatik): İkinci yarıda belli bir oyun planı olmayan Fenerbahçe bırakın maçı döndürmeyi tarihi farktan kurtuldu. Emre Belözoğlu ve Ankaragücü yarı finali sonuna kadar haketti. Yola 3 kulvarda çıkan Sarı-Lacivertliler, artık kupada yoklar. Takımda çok formsuz oyuncu var kabul. Ama esas formsuz olan İsmail Kartal. Fenerbahçe için bu da şimdilik en büyük problem. 


"Şampiyonluk için mucize gerek" 

Erman Özgür (Fanatik): Fenerbahçe tarafı haftalardır kötü oynamasına rağmen İsmail Kartal’ın bunu kabul etmesi için bir kulvardan elenmesi mi gerekirdi? Bilemiyorum. Ama şu bir gerçek elde kala kala lig kaldı ve bu oyunla Fenerbahçe her maç puan kaybetmeye müsait. Ya Fenerbahçe yönetimi cesaretli bir karar verecek ya da şampiyonluk yarışı için oyunun, temponun geri dönmesi için bir mucize bekliycek. 

"Çabucak ayağa kalkması şart"

Engin Kehale (Hürriyet): Bu mağlubiyetin lige yansımaması için İsmail Kartal’a büyük görev düşüyor. 3 kulvarda devam eden bir Fenerbahçe için, birinden feragat edilecekse Türkiye Kupası muhtemelen en fazla oyu alan olurdu. İsmail Kartal’ın ilk 11 tercihindeki rotasyon da bunu doğrular nitelikteydi. Yine de son haftalarda zaman zaman oyunda yaşanan dalgalanmalar ile Ankaragücü karşısında ilk yarı birleşince, sarı lacivertliler için sadece bir kulvardan elenmenin ötesinde bir 90 dakika oldu.Sarı lacivertliler için artık çok net bir manzara var. Bu takım, kendi oyununu oynamak için güçlü bir orta sahaya ihtiyaç duyuyor. Ankaragücü’nün bulduğu şans golünden sonra, oyunun kontrolünün bir kez daha İsmail Kartal’ın öğrencilerine geçmesi ikinci yarının başını buldu. O da biraz Ankaragücü’nün skoru koruma iç güdüsünden.

"Bu tablonun değişmesi zor"

Ömer Üründül (Sabah): Eğer dün gece ikinci yarıda giren Ferdi'nin, biraz da ona yardımcı olan İsmail'in bireysel girişimleri olmasa, F.Bahçe karşı kaleye dahi gidemezdi. Dün gece bir görüşüm daha belgelendi. Riskli oyunda uzun müddet çift santrfor oynamak, çoğu zaman zarar getirir. Dün ikinci yarıda fark çok daha büyük olabilirdi. Şimdi son uyarımı yapıyorum. F.Bahçe hem Konferans Ligi hem de Süper Lig için çok ciddi bir S.O.S veriyor. Yıldız oyunculardan Tadic, Dzeko, Szymanski, Krunic ve Cengiz üst düzey fiziki düşüş yaşıyorlar. Fred sakatlıktan döndüğü zaman o da aynı sorunu yaşayacak. Batshuayi'nin de hocasına kırgın olduğu açıkça belliydi! Bakalım İsmail Kartal, bu tabloyu olumlu yönde değiştirebilecek mi... Bence çok zor. 

"Bunun adı 'Gel beni ye' demek"

Gürcan Bilgiç (Sabah): Neresinden tutup, neresinden değerlendireceğimizi çözemedik maçı. Yarı final öncesi, kalecisiyle birlikte tamamen değişen defansla çıktılar. Orta saha ikilisi de ilk defa yan yana geliyordu. Son iki maçın dersleri vardı. Rize ve Kasımpaşa önde bastılar, Fenerbahçe'yi kilitlediler, çift forvete dönerek oyunu çözdü İsmail Kartal. Benzeri beklenen maça, benzer takım örgüsüyle çıkmak, "Gel beni ye" demek aslında. Böylesine önemli bir maçın, "Öylesine" oynanmasının ikinci seçeneği de olabilir. Maç yoğunluğu, Galatasaray'ın Avrupa'dan elenip yükünü azaltması, Fenerbahçe için nefes alma süreci gerektirebilirdi. Son maçtaki 11'den 7 oyuncu değişip, zor deplasmana bitmiş aküyle çıkmak acaba mantıklı mı geldi diye de düşünüyorum. 

Senin için hazırladığımız haberler