Tugay Kerimoğlu'nun Giovanni van Bronckhorst anısı! Futbolcuyken...

21.08.2024 - 20:37 | Son Güncellenme: 21.08.2024 - 20:54

Galatasaray efsanesi Tugay Kerimoğlu, futbolculuk döneminde Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile yaşadığı bir anıyı anlattı. Detaylar...

Tugay Kerimoğlu'nun Giovanni van Bronckhorst anısı! Futbolcuyken...

AJANSSPOR - HABER

Nut Spor YouTube kanalında açıklamalarda bulunan eski Galatasaraylı ve milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, Beşiktaş'ın Hollandalı teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile futbolculuk döneminde yaşadığı bir anısını paylaştı.

"Oda arkadaşım Giovanni van Bronckhorst'tu"

Tugay Kerimoğlu, İskoçya ekibi Rangers'a transfer olduğunu dönemde, oda arkadaşının Giovanni van Bronckhorst olduğu söyledi.

Hollandalıdan bahseden Kerimoğlu, "99 senesinin Aralık ayı, Rangers ile anlaştıktan sonra... Kampları o zaman Miami'deydi. Oraya uçtuktan sonra oda arkadaşımın Giovanni van Bronckshorst olduğunu söylediler. O zamanki İngilizcem de şu ankinden iyi değildi. Seviyesi çok düşüktü. Güzel adamdı. Karakteri çok güzeldi. Bazen agresif olduğunu da bilirim. Oyun aklı iyidir" dedi.

"Benim hayatımdaki özel yeri şudur..."

Giovanni van Bronckhorst ile olan anılarından da bahseden Kerimoğlu, "Ama benim hayatımdaki özel yeri şudur: İngilizce konuşma şansına nail olamadığım o senelerde bana teker teker, üşenmeden 'Bunu böyle yapman lazım, şunu böyle söylemen lazım' derdi. Saha içerisinde kullanılacak bazı terimler var onları söylerdi bana. Hep ilgilenirdi benle. 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' diyoruz ya bazen işte bu tarz insanların da sahne aldığında kalbinin ne kadar güzel olduğunu görüyorsun. İyi ki takım arkadaşı olmuş diyorum." dedi.

Rangers yılları

Tugay Kerimoğlu, 1999-2000 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan, Rangers'a transfer oldu. İskoç ekibinde 2.5 sezon forma giyen Kerimoğlu, 53 maça çıktı ve 4 gol, 2 asiste imza attı.

Giovanni van Bronckhorst'un Rangers performansı

Giovanni van Bronckhorst ise 1998-2001 yılları arasında Rangers'ın formasını giydi. 112 maçta sahaya çıkan Hollandalı, 22 gol ve 10 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler