Galatasaray - Gaziantep FK maçı sonrası Tugay Kerimoğlu'ndan Zaha sözleri

29.01.2024 - 23:20 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 23:24

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Galatasaray ve Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın performansını TRT Spor'un Stadyum programında Tugay Kerimoğlu ve İlker Yağcıoğlu değerlendirdi. Detaylar...

Galatasaray - Gaziantep FK maçı sonrası Tugay Kerimoğlu'ndan Zaha sözleri

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Galatasaray, sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Galatasaray'ın galibiyetini ve bireysel performansları TRT Spor'un Stayum programında Tugay Kerimoğlu ve İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

"Torreira'yı asla kaybetmek istemem"

Tugay Kerimoğlu, Okan Buruk ve Torreira'ya ayrı bir parantez açtı. Kerimoğlu, "Okan hocanın bu sezon risk almayı fazlasıyla benimsemiş bir teknik adam kimliği var. 15 maç üst üste iç saha maçını kazanan bir takım var. Bugün de çok iyi oynadılar. Mesaj açık ve net: kaçanı kovalamak. 
Torreira her pozisyonda var, sahanın yıldızı. Torreira'yı asla kaybetmek istemem." dedi.

Kerimoğlu'ndan Zaha övgüsü

Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'ın 2'inci yarıdaki oyunu hakkında Zaha'yı öne çıkardı. Kerimoğlu, "Bana göre ikinci yarıda oyunun değişmesinin sebebi Wilfried Zaha'ydı. İlk yarıda top bu kadar ileride kalmıyordu.  Zaha'nın oyuna girmesi Galatasaray'ın ileride topu tutmasına sebep oldu." dedi.

Galatasaray'ın hücumları

Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'ın hücumdaki oyun planlarını şu sözlerle değerlendirdi:

"Merkezden hücum yaparsan burada kuracağınız üçgenlerin garanti olması lazım. Özellikle Torreira, Mertens ve Kerem arasındaki pasların garanti olması lazım. Karar mekanizması doğru şekilde işlemeli. Yoksa kaptırdığın an kalende sorun yaşarsın. Kenarları ne kadar çok kullanırsan da rakip takımın zaafları ortaya çıkar."

"Galatasaray tribünleri devreye giriyor"

Galatasaray taraftarının maça etkisi hakkında Tugay Kerimoğlu, "Galatasaray'da şöyle bir özellik var. Galatasaray tribünleri sahadaki oyunu izleyip, oyunun gidişatının iyi olmadığını gördüğünde hemen oyuna müdahale ediyor. Nerede müdahale edeceklerini iyi biliyorlar. O zaman da Zaha gibi isimler hemen devreye giriyor. Özel oyuncuların yapması gereken de her zaman budur." ifadelerini kullandı.

"Pozisyonlar özete yetmez"

İlker Yağcığlu, Galatasaray'ın performansını şu sözlerle değerlendirdi:

"13 dakika özet yapılsa Galatasaray'ın kaçırdıklarına yetmez. Bir takım ancak bu kadar pozisyona girebilir. Torreira'yı hep övüyoruz ama bugün 3 kişilik oynadı. Ancak bir türlü atamadı. Garip bir maç oldu. 6
5 kez ceza sahasına girdiler inanılmaz bir rakam. Stresli bir maç oldu ama hak ettikleri bir 3 puan oldu."

Senin için hazırladığımız haberler