Tugay Kerimoğlu Kıbrıs takımıyla anlaştı!

29.01.2024 - 21:00 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 21:05

Eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımı Miracle Değirmenlik Spor Kulübü'nün sportif direktörü oldu. İşte tüm detaylar.

Tugay Kerimoğlu Kıbrıs takımıyla anlaştı!

AJANSSPOR HABER

En son TRT Spor'da yorumculuk yapan eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımı Miracle Değirmenlik Spor Kulübünün yeni sportif direktörü oldu.

2009 yılında Manchester City'de 6 ay yardımcı antrenör görevini üstlenen Kerimoğlu, 2010 yılında Galatasaray'ın yardımcı antrenörlüğüne getirildi. Tecrübeli isim ilk teknik direktörlük deneyimini ise 2015 yılında Şanlıurfaspor'la yaşadı.

Urfa ekibinin başında 23 maça çıkan 53 yaşındaki futbol adamı; 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Rakip kaleye 19 gol atan Tugay Kerimoğlu'lu Şanlıurfaspor, 34 gole engel olamadı.

İlgini Çekebilir
İşte yeni dönem yayın ihale şartnamesini alan 4 kurum!
Habere Git

Hakan Törehan: "30 Ocak'ta Kıbrıs'a gelecek"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımlarından Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Hakan Törehan, 29 Ocak itibariyle Tugay Kerimoğlu ile sportif direktörlük görevi için el sıkıştıklarını duyurdu. Törehan, Anlaşma sonucunda Tugay Kerimoğlu'nu Miracle Değirmenlik Spor Kulübü takımına sportif direktör olarak dahil ettik. Kendisi 30 Ocak'ta Kıbrıs'a gelecek ve ekibe dahil olacak. Sayın Kerimoğlu'nun varmasıyla en kısa sürede basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Ülkemiz futbolu ve kulübümüz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Tugay Kerimoğlu: "Futbola yeni bir anlayışla yaklaşıyorlar"

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü ile sportif direktörlük görevi için anlaşmaya varan Tugay Kerimoğlu, "Öncelikle yeşil sahalara dönmüş olmanın mutluluğunu yaşadığımın bilinmesini isterim. Miracle Değirmenlik Spor Kulübü, profesyonel ve yenilikçi yönetimiyle oldukça dikkat çekici. Başkanımız Hakan Bey ve Asbaşkanımız Ebru Törehan, futbola tamamen yeni bir anlayışıyla yaklaşıyorlar. Bu, Sportif Direktörlük görevini kabul etmemdeki en büyük etken. Miracle Değirmenlik Spor Kulübü, Kıbrıs futbolunun yükselen bir değeri ve bunun bir parçası olacak olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyorum” dedi.

Premier Lig'de 200'den fazla maça çıktı

Futbolculuk kariyerinde 3 farklı takımla toplamda 730 maça çıkan Tugay Kerimoğlu, İngiltere Premier Lig'de Blackburn Rovers formasıyla tam 233 maça çıktı. Premier Lig'de 233 maçta forma giyen eski futbolcu, 10 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. 

İlgini Çekebilir
Abdülkadir Ömür için özel İstanbul maddesi!
Habere Git

Sadece 3 takımda oynadı

Futbolculuk döneminde Galatasaray, Blackburn Rovers ve Glasgow Rangers forması giyen 53 yaşındaki isim Galatasaray ile 387 maça çıktı. Blackburn Rovers ile 294 maça çıkan Kerimoğlu, Glasgow Rangers ile 49 maçta görev aldı. Eski futbolcu kariyerinde çıktığı 730 maçta 56 gol ve 73 asist üretti.

Kariyerinde 18 kupa kazandı

Futbolculuk döneminde tam bir kupa canavarı olan Tugay Kerimoğlu, futbolculuk döneminde tam 18 kupa kazandı. Galatasaray ile 7 lig, 4 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanan Kerimoğlu, Glasgow Rangers ile 2 lig ve 1 İskoç Şampiyonluğu yaşadı. Tugay Kerimoğlu ayrıca Blackburn Rovers ile 2002 senesinde İngiltere Lig Kupası (Carabao Cup) kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler