Tudor’un dejavusu!

18.12.2017 - 15:37 | Son Güncellenme: 18.12.2017 - 15:37

Galatasaray'da geleceği henüz belli olmayan teknik direktör Igor Tudor'un Türkiye kariyeri, bir önceki Yunanistan kariyeriyerini aratmıyor.

Türkiye’ye gelmeden önce 2015-16 sezonunda Yunanistan’da PAOK takımında çalışan Tudor, benzer sorunları Galatasaray’da da yaşadı. Derbi sonuçlarından, kadro yapısına ve saha dışı bazı problemlerine kadar Tudor’un PAOK ve Galatasaray dönemleri bazı benzerlikler taşıyor. Derbilerdeki başarısızlığı, Wesley Sneijder ile olan sıkıntı, sakatlık problemleri ve taktisel istikrarsızlıkların benzerleri PAOK’ta da görülmüştü.

Yunanistan’da yayın yapan Gazzetta muhabiri Thodoris Vassilis,  Tudor’un geçmiş dönemleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

Thodoris Vassilis, şu ifadeleri kullandı; “Kulübe dönemin futbol direktörü Frank Arnesen tarafından getirilmişti. Ancak daha sonra yönetimsel bazı problemlerin yaşanmasıyla önce Arnesen ayrıldı, ardından Tudor bazı sıkıntılar yaşadı. Tudor’un bir diğer yönetimle yaşadığı sıkıntı hedefler konusundaydı. Avrupa kupalarında başarısızlık yaşayan ancak daha çok ligdeki başarıyı düşünen Tudor, kulübün sahibi Savvidis ile ters düştü.

Ardından kulübün büyük beklentileri olan dünyaca ünlü yıldız Dimitar Berbatov ile ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorunlar sürekli Tudor’un önüne getirildi. Berbatov ve bazı tecrübeli oyuncularla yaşanan bu sıkıntılar hep dikkat çekti. Bir diğer durum taktisel oldu. Geldiği ilk 2 ayda 3-5-2 sistemini deneyip, 3’lü savunmada oynadı. Daha sonra mecbur kalarak 4-2-3-1’e döndü.

Takımında ayrıca çok sayıda sakatlık problemi yaşandı. Tamı tamına 40 kez sakatlıklar oldu ve hepsi ağır oldu. Bazı futbolcular birden fazla kez sakatlandı. Derbilerde de istediği performansları sergileyemedi. Olympiakos’a karşı 2 maçta kaybetti. Ayrıca özel bir derbi olan AEK’ya karşı da aldığı 1 yenilgi mevcut. Öte yandan sadece AEK ve Panathinaikos’a iki maç kazandı.”

Hırvatistan’da yayın yapan Telegram’ın muhabiri Aleksandar Holiga da yaptığı değerlendirmede Igor Tudor’un geleceğini yorumladı:

“Igor Tudor, Galatasaray’dan ayrılması durumunda aktif çalışmasını bitirmez ya da ara vermez. Kesinlikle işin içinde kalmak isteyecek ve teklif bekleyecektir. Şu an için Hırvatistan’a dönme gibi bir düşüncesi net olarak yok. Avrupa’da bir takımda çalışmak istiyor” ifadelerini kullandı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler