Trump yanlıları kongre binasını bastı: sporcular tepki gösterdi

06.01.2021 - 23:33 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 16:02

Dünya, ABD’de başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump destekçilerinin Washington D.C.’deki senato binasını bastı. Gerek NBA oyuncuları, gerekse NFL’in yıldız isimleri, yaşanan olaylara büyük tepki gösterdi.

Trump yanlıları kongre binasını bastı: sporcular tepki gösterdi

DIŞ HABER – AJANSSPOR

ABD’de spor dünyası, Donald Trump dönemi içinde ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle siyasetle iç içe girmiş vaziyette. Başkanlık seçimini Demokrat Parti adayı Joe Biden’a kaybeden ancak bunu kabullenemeyen Trump’ın destekçileri, Cumhuriyetçi Parti adayının seçim iptali ile ilgili isteğinin reddedilmesi üzerine ayaklandı. Başkent Washington D.C.’deki Kongre Binası’na hücum eden Trump destekçileri, polis ile çatışmaya girdi; akabinde binayı bastı. Trump’ın seçimi bozma isteğini reddeden Başkan Yardımcısı Mike Pence, bilinmeyen güvenli bir yere götürüldü. Washington D.C.’de 12 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

"Aradaki muamele farkı gözler önüne seriliyor"

NFL takımlarından Baltimore Ravens’ın oyun kurucularından Robert Griffin III, Twitter hesabından yaşanan bu olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Grifffin III, “Bu kesinlikle barışçıl bir protesto değil. Burada, Amerika’da ırklar arasındaki muamele farkı gözler önüne seriliyor. Devam edin. Bu kadar uzağa sırf bu kadar gelmek için gelmediniz.” ifadelerine yer verdi.

NBA takımlarından Atlanta Hawks'ın yıldız gardı Trae Young ise, "Yaşanan bu olaylar çılgınca!" şeklinde bir tweet attı. 

"Tam bir rezalet!"

Cedi Osman'ın Cleveland Cavaliers'tan takım arkadaşı Kevin Love da yaşanan olaylara kayıtsız kalmayan isimlerden...

Yıldız oyuncu da Twitter paylaşımında, "Şu anda ABD Kongre Binası’nda olanlar tam bir rezalet. Kolluk kuvvetlerinin müdahil olanlarla nasıl başa çıkmayı seçtiğine dair bariz bir eşitsizlik örneği." açıklamalarında bulundu. 

Phoenix Suns'ın oyuncularından Jae Crowder ise, kongre binasının basıldığı anın videosunu paylaşarak "WOW! YORUMSUZ... BLACK LIVES MATTER (SİYAHLARIN YAŞAMI ÖNEMLİDİR) HAREKETİ BU KADAR UZAKSA, HALA YARALANMA VE ÖLÜM OLMAYACAK .!?" şeklinde bir tepki ortaya koydu. 

Miami Heat'in efsane isimlerinde Dwyane Wade de, Black Lives Matter hareketinde polisin sert tutumuna karşın bu olaylarda pasif kalmasını sert bir şekilde eleştirdi. Wade, "Biz, iki farklı Amerika'da yaşıyoruz. Açık ve net. Nokta." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler