TRT’de spiker gafları bitmiyor! Türkiye-Galler maçında şaşırtan yorumlar

16.06.2021 - 17:29 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 20:24

EURO 2020’de Türkiye-Galler maçını TRT’den anlatan spiker Levent Özçelik karşılaşmanın başından itibaren birçok gafa imza attı. İşte detaylar…

TRT’de spiker gafları bitmiyor! Türkiye-Galler maçında şaşırtan yorumlar

AJANSSPOR-HABER

Butün Türkiye’nin gözü kulağı, Milli Takımımızın EURO 2020’de oynayacağı Galler maçına çevrildi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de saat 19.00’da başlayan mücadele TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanıyor.

İtalya maçında Levent Özçelik ile Erdoğan Arıkan

Karşılaşma öncesi meral edilen konulardan biri de bu maçı hangi spikerin anlatacağıydı. Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk karşılaşmamız olan Türkiye-İtalya mücadelesini Levent Özçelik ile Erdoğan Arıkan ortaklaşa anlatmıştı.

Sosyal medyadan çok eleştiri aldılar

İkili zaman zaman da yorumculuk rolüne soyunarak ilginç ifadeler kullanmıştı. İtalya maçındaki bu anlatım futbolseverlerden tepki çekti. Özellikle Milli Takım için yapılan benzetmeler ve maç içindeki kararların yanlış anlatıldığına yönelik eleştiriler sosyal medyayı salladı.

TRT Levent Özçelik'te ısrarcı oldu

TRT bu yaşananların ardından Türkiye-Galler maçı için kararını verdi. Bu kez mikrofon başında Erdoğan Arıkan yerine yalnızca Levent Özçelik vardı. Böylece Arıkan bir bakıma kızağa çekilirken, bir başka deneyimli spiker Özçelik'te ısrar edildi. 

Arıkan maçın skorunu yanlış söylemişti

Özellikle Erdoğan Arıkan, 3-0 kaybedilen maçın bitişinde 'Türkiye 3-0 İtalya' diyerek gündemin zirvesine çıkmıştı. 

Özçelik maçı Erdoğan ve Aliyev'e yönettirdi! 

Bu sefer de karşılaşmanın spikeri Levent Özçelik, yayının başında "Maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de izliyor" yerine "yönetiyor" diyerek yine çok konuşulan bir gafa imza attı.  

Galler'in teknik direktörü Bale!

Özçelik bir başka potu da Galler takımı hakkında kırdı. Özçelik, rakibimizin yıldızı Gareth Bale'i teknik direktör yaptı. Bu gaf da sosyal medyada bol bol yer buldu. 

Penaltıda Uğurcan'a 'Hemen atlama'

Özçelik gaflarına 42. dakikada da "42. yarı" diyerek devam etti. Deneyimli spiker bir pozsiyonda "ikinci direğe" yerine "ikinci durağa" derken, Gareth Bale'in kaçırdığı penaltıdan önce kalecimiz Uğurcan Çakır'a "Hemen atlama" diye taktik vermesi de dikkat çekti.  

Senin için hazırladığımız haberler