TRT, Ersin Düzen'in maaşını açıkladı

23.09.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 23.09.2020 - 14:51

TRT, Ersin Düzen'in ne kadar maaş aldığını resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Peki, Ersin Düzen ne kadar maaş alıyor? Ersin, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan maaş alıyor mu? CHP Milletvekili Atilla Sertel bu konu hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

TRT, Ersin Düzen'in maaşını açıkladı

AJANSSPOR-HABER

TRT, aldığı ücretler kamuoyunda sürekli tartışma nedeni olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kadar da taşınan spiker Ersin Düzen'in kurumdan aldığı ücreti açıkladı.

Hafta sonu gazeteci Fatih Altaylı'nın Ersin Düzen'in hem TRT hem de Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) toplamda 500 bin lira aldığını dile getirmesi üzerine Düzen de TRTSpor'da sunuculuğunu yaptığı Stadyum programında cevap vermişti.

Düzen, Altaylı'nın iddiasını ıspatlaması halinde hiçbir TV ekranına çıkmayacağını açıkladı. Düzen, 500 bin liranın onda biri kadar kazanmadığını da eklemişti sözlerine.

Sertel 3 yıl önceki belgeyi gösterdi

CHP Milletvekili Atilla Sertel de 3 yıl önce TRT'nin Düzen'in ücreti hakkında TBMM'ye gönderdiği cevabı, bugün yeniden gündeme getirdi.

Sertel, Twitter adresinden yayınladığı belgelerle birlikte, "Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor.

Ersin Düzen, bu paranın elbette hepsine el koymuyor. Yanındaki üç eski futbolcu, yeni yorumculara da dağıtıyor. Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’şar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek" dedi.

TRT, 27 bin 500 lira verdiğini açıkladı

İşte tüm bu tartışmaların üzerine TRT, Ersin Düzen'e verdiği ücreti kamuoyu ile paylaştı.

'Kamuoyunun Bilgisi'ne başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kurumumuzda hizmet alımı yöntemiyle çalışan spor spikeri Ersin Düzen'in maaşına ilişkin gerçeklerle ilgisi olmayan rakamların ortaya atılması ve bu iddiaların yayılması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Haftada 4 gün taze içerikle yayınlanan ve Türkiye'nin en çok izlenen spor programı olan 'Stadyum'un 10 yıldır moderatörlüğünün yanı sıra özel röportajlar ve maç anlatımları da yapan Ersin Düzen'e yeni yayın döneminde yapılan yüzde 10 artışla aylık 27 bin 500 TL hizmet bedeli ödenmektedir.

Ersin Düzen'e, belirtilen bu ücretin dışında başka bir ödeme yapılmamaktadır. Kurumumuz, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir.

İddia edilen rakamlar akıl ve mantık dışıdır. Haksız ve yanlış bilgilerden hareketle ortaya atılan iddialar tüm TRT çalışanlarını derinden üzmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Ersin Düzen, TRT Spor dışında TFF'de de basın danışmanı olarak görev yapıyor.

Not: 2016 yılında milletvekili Atilla Sertel, Ersin Düzen'in maaşını meclis gündemine taşımıştı. Sertel, konunun yeniden gündeme gelmesi üzerine söz konusu belgeyi sosyal medya hesabından bir kez daha yayınladı.

Senin için hazırladığımız haberler