Fatih Demireli, Galatasaray'da Kaan Ayhan Transferini Anlattı

24.03.2023 - 11:10 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 11:52

Son dakika | Galatasaray Araştırma ve Geliştirme Direktörü Fatih Demireli, Sassuolo'dan Kaan Ayhan transferinin perde arkasını anlattı. İşte detaylar.

Fatih Demireli, Galatasaray'da Kaan Ayhan Transferini Anlattı

Sezon başında yaptığı transferlerle adından söz ettiren Galatasaray, ara transfer döneminde de çalışmalarını sürdürerek şampiyonluk yolunda önemli ölçüde güçlendi. Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak yıldız transferlere ara vermeyen Sarı-Kırmızılılar, aynı zamanda savunma hattına yaptığı yerli takviye ile dikkat çekti.

Fatih Demireli, Kaan Ayhan transferinin perde arkasını anlattı

Dursun Özbek yönetimi 400 bin Euro vererek, Serie A ekiplerinden Sassuolo'da forma giyen Kaan Ayhan'ı kiralık olarak transfer etti. Sarı-Kırmızılılar'ın bu transferinde önemli bir rol oynayan Araştırma ve Geliştirme Direktörü Fatih Demireli Alman basınına perde arkasını anlattı.

"Geçen yaz da Kaan ile temas vardı ama olmadı"

Almanya'da yayın yapan Spox'a konuşan Fatih Demireli, "Kaan Ayhan transferinde benim kontaklarım işe yaradı. Geçen yaz da Kaan ve Galatasaray arasında temas vardı ama o dönemde transfer gerçekleşmedi. Kışın tekrar denedik ve onunla kişisel bağlantımı kullanabildim" dedi.

İlgini Çekebilir
Cimbom'un yükselişi Kayseri yenilgisinde başladı! Mertens imzası
Habere Git

Demireli, "Kaan ile 2015 yılında bir röportaj sırasında tanıştık. Yandaki otelde kalıyordu bu yüzden kendisiyle röportaj yapma fırsatı buldum. O zamanlar Kaan'ı çok sevimli bulmuştum. Ondan sonra Schalke'den Kenan Karaman'ın düğününde tanıştığımızda tekrar iletişim kurduk" şeklinde konuştu.

"Önce onu ikna ettim, sonra Sassuolo ile görüştüm"

Demireli, "Kulüp, onu ikna etmem için İtalya'ya gitmeme izin verdi. Milano'ya uçtum ve yakalanmamak için iki yoldan Modena'ya giden trene bindim. Önce onu ikna ettim, sonra Sassuolo ile görüştüm. Her şey hallolunca Kaan ve ailesiyle birlikte İstanbul'a geri döndüm" ifadelerini kullandı.

"Sassuolo menajeri ile aramda kağıt parçası vardı, rakamlar yazıp verdik"

Fatih Demireli, Sassuolo ile olan müzayedeleri şu şekilde açıkladı: "İtalyan ekibiyle yapılan görüşmeler 8 saat sürdü. Sassuolo'nun menajeri ile benim aramda masada bir kağıt parçası vardı. Sırayla üzerine rakamlar yazdık ve birbirimize verdik"

İlgini Çekebilir
EuroCup Kadınlar'da Galatasaray finalde!
Habere Git

"Çat diye ses çıktı, yere düştüm..."

Fatih Demireli, müzayede sırasında sandalyesinin kırıldığını sonrasında ise anlaşma yaptıklarını söyledi. Demireli, "Ondan yeni bir teklif geldiğinde, kendisine yanıt vermek için eğildim. Sonra 'çat' diye bir ses çıktı ve yere düştüm. Müzakerelerin ortasında sandalyem kırıldı" diye konuştu.

"Kahkahalar koptu, yeni sandalye aldım ve anlaşma yaptık"

Fatih Demireli daha sonra "Önce herkes iyi olup olmadığımı sordu. Sonra kahkahalar koptu. Sonunda yeni bir sandalye aldım ve anlaşmayı yapabildik. Pazarlık notunu, hatıra olarak sakladım" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler