Transferi çok konuşulmuştu! 5 yıllık yeni sözleşme...

12.04.2021 - 15:38 | Son Güncellenme: 12.04.2021 - 17:49

Eyüpspor, ara transfer döneminde Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Erencan Yardımcı ile 5 yıllık sözleşme uzatacak. Detaylar haberimizde...

Transferi çok konuşulmuştu! 5 yıllık yeni sözleşme...

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 5 hafta kala Eyüpspor en yakın rakibi Kırşehirspor'a 17 puan fark atarak adını 1. Lig'e yazdırdı ve şampiyon oldu. 

Eyüpspor'da ara transfer döneminde 4.2 milyon TL bedelle Galatasaray'dan transfer edilen 18 yaşındaki forvet Erencan Yardımcı hakkında ise son dakika gelişmesi yaşandı. 

Eyüpspor, ocak ayında 1.5 yıllık sözleşme imzaladığı Erencan ile 5 yıllık yeni sözleşme uzatacak. Konuyla ilgili de resmi açıklama geldi.

Şampiyon takıma son model otomobil

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, "Şampiyonluğu doyasıya kutladık. Pandemi dolayısıyla sınırlı arkadaşımız bizimle birlikte olabildi. Başkanımız Murat Özkaya sezon öncesinde futbolcu arkadaşlarımıza 'Bu takımı şampiyon yaparsanız; gelecek sezon öncelik sizindir ve sizinle devam edeceğiz. Ayrılmak isteyen de ayrılabilir.' dedi. Başkanımız bugüne kadar verdiği sözlerin hepsini tuttu. Oyuncularımıza hafta içerisinde son model otomobilleri teslim edilecek." dedi.

Stadyum ve tesis projesi masada

Stadyum ve tesis projesinden bahseden Kulaksız, "Maçlarımızı kesinlikle Eyüpspor Stadyumu'nda oynamak istiyoruz. Kendi stadyumumuzu revize edeceğiz, passolig gişelerini oluşturacağız ve stadyumumuzu lig başlayana kadar hazır hale getireceğiz. Dün maçtan sonra tesis ve yeni stadyum konusunu masaya yatırdık, planlamamızı yaptık. Mevcut stadyumumuza tribünler yapacağız. Türk futboluna bir marka yaratmaya çalışıyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Eyüpspor, Eyüp Sultan'ın en büyük markasıdır. Türkiye'de bir semt takımı havası oluşturmak istiyoruz. Bunu da Türk futbolunda göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Erencan Yardımcı'ya 5 yıllık yeni sözleşme

Erencan Yardımcı ile 5 yıllık sözleşme uzatacaklarını söyleyen Fatih Kulaksız, "Erencan Yardımcı transferi çok konuşuldu ve bu süreç psiklojik olarak oyuncumuzu etkiledi. Biz, Erencan Yardımcı'ya psikolojik destek veriyoruz. Bunun yanı sıra Erencan bir sakatlık yaşadı ve tedavi süreci oldu. Erencan Yardımcı'ya kulüp olarak ciddi yatırım yatırım yaptık. Erencan Yardımcı'nın sözleşmesi 1.5 yıl ama bizim Erencan ile özel protokolümüz var. Erencan ile 5 yıllık sözleşme uzatacağız. Biz, Galatasaray ve Fenerbahçe rekabetinin dışında bir kulübüz. İki takıma da büyük saygı duyuyoruz. Erencan Yardımcı'nın nasıl bir oyuncu olduğunu ilerleyen dönemde bütün herkes görecek." diye konuştu. 

Fatih Kulaksız sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Yeni sezonda çilek transferi değil, takımımıza fayda sağlayacak futbolcuları transfer edeceğiz. Gelecek sezonun planlamasına başladık" 

Erencan Yardımcı kimdir?

Erencan Yardımcı, Şubat 2002 tarihinde dünyaya geldi. Kariyerine Kocaelispor altyapısında başlayan futbolcu 2017 yılında Galatasaray altyapısına transfer oldu. Galatasaray U-16 ve U-17 takımlarında forma giyen Yardımcı 1 Temmuz 2019 tarihinde Galatasaray'la 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. 2019-20 sezonu öncesinde Avusturya'da yapılan kamp dahilinde A takıma katılan futbolcu ilk maçına RB Leipzig'le oynanan hazırlık maçında çıktı. 70. dakikada oyuna giren Yardımcı, Galatasaray'ın ikinci golünde Ryan Babel'e asist yaptı.

Eyüspor'a transfer oldu

Erencan Yardımcı; 2020-2021 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'dan 4,2 milyon TL karşılığında Eyüpspor'a transfer oldu.

18 yaşındaki santrfor, eflatun sarılı takımda 2 maçta görev aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler