Transferde rota Bulgaristan! "Burak'ı Trabzon'a ben gönderdim"

15.11.2023 - 19:10 | Son Güncellenme: 15.11.2023 - 19:13

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Burak Yılmaz ve transfer açıklaması geldi. Çalımbay, Burak Yılmaz'a sakin olması tavsiyesinde bulundu, transfer için Bulgaristan'da iki isim bulduklarını söyledi.

Transferde rota Bulgaristan! "Burak'ı Trabzon'a ben gönderdim"

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın ayrılığının ardından göreve gelen Rıza Çalımbay, S Sport'ta katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Beşiktaş'ın Antalyaspor'a 3-2 yenildiği maç sonrası "Burada hoca olmak isteyen sevgili büyüklerimiz var" diyen Burak Yılmaz'a daha sonra yanıt veren Rıza Çalımbay, S Sport'taki yayında da açıklamalarına devam etti. 

"Burak'ı Trabzon'a ben gönderdim"

"Burak'a ben bir şey söyleyemem" diyen Çalımbay, "Çünkü yeni başladı, hata yapabilir, yanlış konuşabilir. Burak talebemdi. Burak'ı Trabzonspor'a gönderen benim. Şenol Güneş beni aradı, 'hocam alın' dedim. Burak'ın biraz sakin olması lazım. İlerde belki iyi antrenör olabilir tabii eğer istiyorsa" dedi. 

Burak Yılmaz tecrübe kazanmalı

Burak Yılmaz'ın önce tecrübe kazanması gerektiğini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Hep söylüyorum kimse yanlış anlamasın ama, ben 2 sene Ümit Milli'de çalıştım sonra Milli Takım'da çalıştım. İngiltere'de kaldım sonra Mustafa hocanın yanına gittim, Fenerbahçe'deydi o. Serdar Bilgili aradı beni 'Daum geliyor bize seni istiyor' dedi. Ben de İngiltere'ye gidecektim dilimi geliştirmek için. Başkanı aradım dedim ki hani 6 ay gelirim. Gittim staj gibi çalıştım orada. Newcastle'da da saha içinde pek çok şeyler gözlemledim. Liderlik vasfın yoksa antrenörlük yapamazsın" ifadelerini kullandı.

"Kadın Voleybol Takımımızdan ilham aldık"

Çok iyi bir ekip kurulması gerektiğini vurgulayan Çalımbay, "Onların bildiklerini bilemezsin, ama onlarda senin bildiklerini bilemez. Onlarla istişare yapacaksın ve güzel bir ekip kuracaksın. Kondisyoner ve analizci arkadaşlar aldık ekibe. Analizci arkadaşımız kadın. Üniversite birincisi kendisi. Biz Kadın Voleybol Takımımızdan ilham aldık ve yaşı çok genç, çok güzel işler yapabilir. Çok özellikleri olan bir arkadaşımız kendisi" diye konuştu.

"Bulgaristan'da iki oyuncu bulduk"

Şu anda ligde odaklanmaları gerektiğini kaydeden Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Samsunspor maçına odaklanmak ve oradan güçlü dönmek gerekiyor. Sonra Ankaragücü ile oynayacağız, iki deplasman üst üste oynayacağız. 15 futbolcu götürdüysem Sakarya'ya 10'u altyapıdan. Maç ritmi olmayan futbolcularımızı orada oynatacağız. Ardından belki bir maç daha oynayabiliriz ve orada oynamayan futbolcularımızı hazırlamak için çalışacağız. Afrika Kupası'na en çok oyuncu gönderecek olan takımız, tedbirli olmamız gerekiyor onun için de. Boş durmuyoruz biz, Ocak ayı içinde transfer çalışmaları için yardımcılarım yurtdışında. Genelde yardımcılarımı yolluyorum ama son kararı ben veriyorum. Bulgaristan'da iki iyi oyuncu bulduk bakacağız değerlendireceğiz" diyerek transferde rotayı gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler