Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag oldu

02.08.2022 - 10:13 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 13:47

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak olan Trabzonspor'un rakibi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. İşte detaylar...

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag oldu

Son Süper Lig şampiyonu Trabzonspor'un, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'ndaki rakibi belli oldu.

Trabzonspor'un rakibi Kopenhag oldu

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde saat 13.00'te gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda Trabzonspor pyal-off turunda Danimarka'nın Kopenhag takımıyla eşleşti.

İlk maç 16 Ağustos'ta deplasmanda

Trabzonspor'un Kopenhag ile oynayacağı play-off turunun ilk maçı 16-17 Ağustos'ta deplasmanda, ikinci maç ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlıyor
Habere Git

Kopenhag lige iyi başlamadı

Geçtimiz sezonu Danimarka Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Kopenhag, 3. haftası geride kalan yeni sezonda 1 galibiyet ve iki yenilgi alarak kötü bir başlanğıç yaptı. 

En değerli oyuncuları Claesson ve Biel

Danimarka temsilcisinin kadrosuna bakıldığında en önemli oyuncuları olarak 7 milyon Euro piyasa değerine sahip sol kanat oyuncusu Viktor Claesson ile 6 milyon Euro değere sahip orta saha oyuncusu Pep Biel öne çıkıyor. 

Kopenhag'ta tanıdık isimler

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag'ın kadrosunda Süper Lig'de forma giymiş oyuncular da var. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Antalyaspor'dan transfer edilen kanat oyuncusu Paul Mukairu ve yine devre arasında kadroya katılan Alanyaspor formasını 1,5 yıl giyen golcü oyuncu Khouma Babacar, Kopenhag'ın kadrosunda yer alıyor.

Gruplarda büyük gelir bekliyor

Trabzonspor, play-off turunda Kopenhag'ı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başarması halinde büyük bir gelirin sahibi olacak. Karadeniz ekibi, play-off’u geçmesi halinde 19 milyon Euro’nun üzerinde bir rakam kazanacak.

Bordo mavililerin Devler Ligi’nde gruplara kaldığı takdirde elde edeceği gelir kalemleri şöyle:

Katılım bedeli: 15 milyon 640 bin Euro

Yayın geliri: 2 milyon 700 bin Euro

Katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro...

Gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro veriliyor. 

Cornelius'un eski takımı

Trabzonspor'un rakibi Kopenhag, yıldız futbolcusu Andreas Cornelius'un da eski takımı. Golcü oyuncu Kopenhag altyapısında futbola başladı ve çeşitli yaş kategorilerinde Danimarka ekibinin formasını giydi. 2013 yılında Cardiff'e transfer olan Cornelius Ocak 2014'te yeniden Kopenhag'a döndü. Norveçli golcü, 2017 yılında 6 milyon euro bedelle Atalanta'ya giderek Kopenhag kariyerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler