Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı'dan transfer açıklaması!

02.04.2019 - 18:02 | Son Güncellenme: 02.04.2019 - 15:08

Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı'dan transfer açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor’da forma giyen ve sezon sonunda bordo-mavililerden ayrılacağı iddia edilen Yusuf Yazıcı TRT Spor’a özel bir röportaj verdi. Yazıcı, kariyer planlaması ve ligdeki hedeflerini anlatırken, Trabzonspor taraftarlarına da mesaj gönderdi. Yusuf Yazıcı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Biz süreci iyi yönettik”

Hiçbir zaman pes etmedik. Terimizin son damlasına kadar mücadele etmeye çalıştık. Biz durumu iyi yönettik. Trabzonspor’u en iyi nereye taşırız diye düşündük. Hocamızla birlikte süreci iyi yönettik.

“10 numara mevkisinde rahat hissediyorum”

Bir futbolcu her zaman her yerde oynayabilecek potansiyelde olmalı. En rahat hissettiğim mevki 10 numara. Artık 6 ve 8 numaraya da alışmış durumdayım. Futbolcu, her mevkide oynayabilmeli diye düşünüyorum.

“Altyapıdaki oyuncu için önemli olan A Takım’da oynayabilecek seviyede olmak”

Genç oyuncuları A Takım’da taraftar ve yönetim görmek istiyor. Ama oyuncunun A Takım’da oynayabilecek bir durumda olması lazım. Altyapı ile A Takım arasında inanılmaz bir fark olabiliyor. Önemli olan futbolcuyu A Takım için iyi bir şekilde hazırlamak. Çünkü oyuncu A Takım’da yer aldığında beklentiler oluşuyor. Eksikleri takıma girdiğinde anlıyorsun. Altyapıdan senin A Takım’a endekslenmen lazım. Onun için de sürece ihtiyaç var. Çok kolay olmuyor. Hazır olmaları gerekiyor.

Beklentiler stres yaratıyor mu?

İnsanlar bizi aileden görüyorlar. Bunun için bizden çok şey bekliyorlar. Dolayısıyla beklentileri olduğu için de sabırsız davranabiliyorlar. Benzer durumları şampiyonluk yaşayan futbolcular da yaşamıştır. Taraftarlarımız bizden çok şey bekliyorlar.

Trabzonspor ligi nerede bitirecek?

Yerli ya da yabancı ayrımı yapmıyoruz. İyi bir arkadaşlık var. Ligi iyi bir yerde bitirebileceğimizi düşünüyorum. Ben hem Avrupa’ya gideceğimizi hem de 4.sırada olmayacağımızı düşünüyorum. 2 ya da 3.sırada olabileceğimizi düşünüyorum.

Yusuf Yazıcı’dan transfer açıklaması

Gelecek sene için konuşmak adına erken. Ben şu anda kalan maçlara odaklandım. Kitabın sayfalarını hızlı hızlı çevirmemek gerekiyor. Önce ligi bitirmek önemli. Ben transferi düşünmüyorum. Yarını düşünürsem bugünü kaçırırım. Ben sadece Trabzonspor’un başarısına odaklanmış durumdayım.

Hangi ligleri takip ediyor?

İspanya Ligi’ni ve Premier Lig’i takip ediyorum. Cengiz’den ötürü İtalya Ligi’ni izliyorum. Ben İspanya’yı kendime yakın görüyorum. Ben İspanya’da Barcelona’yı tutuyorum.

Yusuf Yazıcı boş zamanlarında neler yapıyor?

Boş zamanlarımda okula gidiyorum. Staj yapıyorum. Boş zamanlarımda kardeşimle geziyoruz. Kitap okumayı, film izlemeyi seviyorum. Boksla da ilgileniyorum. Diğer taraftan da İngilizcemi de geliştirmeye çalışıyorum. Bu aralar Johann Cruyff’un kitabını okuyama çalışıyorum.

Yusuf Yazıcı’dan A Milli Takım açıklaması

Şenol Hoca’nın gelmesiyle güzel bir ekip haline geldik. Tabi kazandıktan sonra özgüven gelişti. Bu da maçlara skora yansıdı. Şenol Güneş’in hocalığını konuşmaya gerek yok. Yaşattığı başarılar ortada. Hocamızla güzel bir ivme yakaladık. İnşallah bu şekilde devam eder.

Ronaldo için ‘Şişko’ tabiri

Ben Fenomen Ronaldo’yu, ‘Şişko Ronaldo’ olarak tabi ediyorum. Sizin izlediğiniz ve kurduğunuz en iyi 11’de Pele’nin olmaması bence olmamış.

Trabzonspor taraftarlarına mesajı

Taraftarlarımızdan Allah razı olsun. Sağ olsunlar. Onların sayesinde değerliyiz. Biz de elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Trabzonspor’a en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Taraftarlarımız genç oyuncularımıza karşı biraz daha sabırlı olmalı. Tabi ki de başarıya susayan insanlar sabırsız olabilir. Biz taraftarlarımızla değerliyiz. Onlara istediği şeyleri yaşatmak istiyoruz. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler