Trabzonspor'un eski yöneticisi: "UEFA agresif, düşman ise uzakta değil"

29.07.2020 - 11:20 | Son Güncellenme: 29.07.2020 - 11:39

Trabzonspor, UEFA'dan 1 yıl men cezası almıştı. Bordo-mavililerin bu cezası Spor Tahkim Mahkemesi yani; CAS'ta bozulacak mı? Trabzonspor'a nasıl bir teknik direktör gelmeli? Camianın etkin isimlerinden Zeyyat Kafkas'tan özel açıklamalar...

Trabzonspor'un eski yöneticisi: "UEFA agresif, düşman ise uzakta değil"

EMRAH KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Trabzonspor'un eski basın sözcüsü ve camianın etkin isimlerinden Zeyyat Kafkas, bordo-mavililerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kafkas, Trabzonspor'a UEFA tarafından verilen 1 yıllık men cezasının Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından kaldırılacağına inanıyor. Kafkas, yeni sezonda takımın başına gelecek ismin camiadan tam destek alması gerektiğine de dikkati çekti. İşte Zeyyaf Kafkas'ın Ajansspor'a özel açıklamaları:

"UEFA agresif bir karar aldı, düşman uzakta değil"

-Trabzonspor'a verilen ceza CAS'ta bozulur mu? Nedir fikriniz?

CAS'tan lehimize bir karar çıkacağını düşünüyorum. CAS'tan dönen örnek kararlar (Manchester City) var. Bizim için de aynı şeyin olacağına inanıyorum. Pandemi süreci sonrası lig başlar başlamaz böyle bir kararın almasını manidar buluyorum. Ben düşmanın çok uzakta olmadığına inananlardanım. Şampiyonluğa oynayan bir takımın yabancı oyuncularını etkilemek için UEFA'nın agresif bir karara imza attığını ve Türkiye'den de telkinler aldığını düşünüyorum.

"Pandemi olmasaydı, Trabzonspor açık ara şampiyon olurdu"

-Trabzonspor şampiyonluğu neden elde edemedi?

Şampiyonluk bir projedir. Trabzonspor, 2018 yılı Nisan kongresi sonrası ciddi bir yapılanma için radikal kararlar almak zorundaydı. Finansal ve sportif yapılanma sürecinin 3-4 yıllık projeyle hayata geçirilmesi planlanmıştı. Doğru adımların fazlalığı, camianın sahiplenmesi, oyuncu kadronun kenetlenmesiyle zirveye ortak olundu. Trabzonspor, pandemi olmasaydı açık ara şampiyon olurdu. Geçmişteki şampiyonluklara bakıldığında taraftarların itici gücünü fark etmemek mümkün değil. Seyircisiz maçlarda coşkulu oynamadığımız malum. Başakşehir ise zaten seyircisiz oynayan bir takımdı.

Trabzonspor'un 20 puanı yenildi. İdari eksikler de olmuştur mutlaka. Ama büyük resme bakmayı becebilirsek başarılı bir sezon geçirildi. Yönetime, teknik kadroya oyunculara teşekkür ediyorum. Bu arada Türkiye Kupası final maçında da Trabzonspor'a başarılar diliyorum. Kupa şampiyonluğu önemli.

"Trabzonspor'un Ünal Karaman sonrası B planı yoktu"

-Ünal Karaman sonrası Hüseyin Çimşir göreve getirildi. Çimşir ile yola devam etmek doğru bir karar mıydı?

Hüseyin Çimşir'in göreve getirilişini tartışmak ona haksızlık olur. Ani gelişen bir Ünal Karaman ayrılığı sonrası B planı yoktu. Kadroda devamlılığı sağlamak adına yardımcı hoca ile devam kararı alındı. Tabii ki deneyimli bir hoca getirmek iyi bir karar olurdu. O dönemde hoca bulmak kolay değildi. Kadroyu hiç tanımayan birini getirip macera aramaktansa, kadroda olan ve ruhu bilen Hüseyin Hoca ile devam kararı almak önemliydi. Ben doğru olduğuna inanıyorum. Top kaleyi geçince alınan her karar doğru nitelendirilir. Hemen hoca ve yönetimi eleştiren bir futbol dünyası var.

"Camianın tam destek vereceği bir isim görevde olacaktır"

-Çimşir yıpratıldı mı? Baskıyı mı kaldıramadı? Yeni hoca konusu ne olacak?

17 final maçı var ve yabancı bir hoca... Bu daha büyük bir riskti. Hüseyin Çimşir'in başarısız olduğunu düşünmüyorum. Lig devam ederken, hoca ve oyunculara çok yüklenildi. Rakibimiz kaybettiğinde bizim kazanmamız gerekiyordu. Ciddi eleştiri bombardımanı da vardı. Hocaya sahip çıkıp değerlendirmeyi sezon sonunda yapmak gerekirdi. Şimdi camianın tam destek vereceği bir isim göreve gelecektir. Yönetim kurulunun en doğru kararı vereceğine inanıyorum.

-Gelecek dönemler için ümitli misiniz?

Trabzonspor, doğru bir yapılanma sürecinde. Bunu finansal, sportif ve hatta yönetimsel olarak sürdürülmesi için camianın destek vermesi gerek. Bu kadro korunur ve 3-4 takviye yapılırsa Trabzonspor hak ettiği yerde olacaktır. Trabzonspor'un yeri zirvedir.

Senin için hazırladığımız haberler