Trabzonspor'un cezası ve G.Saray'ın toplantısı üzerine önemli açıklamalar!

09.03.2018 - 17:19 | Son Güncellenme: 09.03.2018 - 17:19

Türkiye'nin en önemli Spor Hukukçularından Emin Özkurt, CAS'ta görev yapan ikinci hakim olarak önemli bir başarıya imza attı. Özkurt, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e bağlandı ve Trabzonspor'un aldığı ceza ve Galatasaray'ın toplantısı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

'Bu tip bir ceza noktasına gelinmesi için Trabzonspor'un...'

"Açıkcası anlaşılmaya muhtaç bir açıklama var. Bu tip bir ceza noktasına gelinmesi için uzun bir çalışma gerçekleştirir UEFA kurulları. Burada bir kurul var, alacağını tahsil edemeyen takım bu kurula gider. Ardından konu borçlu takım yani Trabzonspor'a gelir. Karşılıklı anlaşma sonrası ödeme kısmına geçilir. Ödemeden sonra dekont iletilir ve dekont iletim kısmı ödemeyi yapan kulüp tarafından yapılır. "

'Böyle bir bedel yüzünden bunun yaşanması...'

"Eğer ödeme tanınan sürenin ardından yapıldıysa, o zaman bir sorun ortaya çıkıyor. Basketbol tahkim mahkemesi, böyle transfer yasakları koyabiliyor. Parayı öderseniz transfer yasağı hemen kalkıyor ancak FIFA nezdinde bu o kadar kolay değil. Bir kulübün vadesi geçmiş alacağı olması durumda transfer yasağı gibi yaptırımlar getirebilir. Bu cezanın bu şekilde gelmesini ele aldığımız zaman basit bir dekont iletimi eksiği gibi gözükmüyor. Umarım Trabzonspor'un girişimleri olumlu yanıt verir. Eğer ödeme, vakti zamanında yapılmamış ise 220 bin Euro gibi büyük kulüplerin nezdinde düşük bir bedel yüzünden bunun yaşanması kötü bir durum"

'Galatasaray'ın yeni anlaşmayı da aştığını görürse UEFA...'

"FFP yeni bir uygulama değil. Galatasaray'ın yine soruşturmada olduğunu görüyoruz. Bugünkü görüşme kulüp mali denetim kısmında yapılan bir görüşmedir. Kulüp lisanslama yönetime uyulup uyulmadığına bakıyorlar. Galatasaray'ın başı henüz iki sene önce derde girmişti. Galatasaray 2014 yılında 70 milyon, 2015 yılında 55 milyon euro zarar edip sözlerini tutamamıştı. Galatasaray 134 milyon Euro aşım olunca iki yıllık ceza almış ama bir yılı ertelenmişti. UEFA ile Galatasaray yeni bir anlaşma yaptılar. Maksimum 30 milyon Euro zarar limiti gelmişti. Galatasaray'ın yeni anlaşmayı da aştığını görürse UEFA o ertelenen bir yıl cezayı yeniden gündemine alabilir. İş, dönüp dolaşıp UEFA kriterlerine dayanıyor. İyi yönetim, borçlandırmadan yönetim konusuna bizleri getiriyor"

Senin için hazırladığımız haberler