Trabzonspor'dan Onuachu'ya hemşehri alternatif! Lyon'un Nijeryalı golcüsü...

04.09.2024 - 23:37 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 23:55

Golcü rotasyonunu güçlendirmek isteyen Trabzonspor, yeni golcü adayını Ligue 1 ekibi Olympic Lyon'da buldu. İşte detaylar...

Trabzonspor'dan Onuachu'ya hemşehri alternatif! Lyon'un Nijeryalı golcüsü...

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor, yaz aylarının başından bu yana takımda geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Nijeryalı golcü Paul Onuachu'nun için transferi için şartları zorladı. Bu transferde sonuca ulaşamayan Karadeniz temsilcisinin gündeminde ise yeni bir isim var.

Southampton'ın inadı kırılmadı

Trabzonspor, bonservisi Premier League ekibi Southampton'da bulunan 30 yaşındaki Onuachu için yazın başından bu yana çalışmalarını sürdürse de fiyatı istediği düzeye indiremedi.

Trabzon'a Onuachu sonrası Nijeryalı golcü!

Sacha Tavolieri'nin haberine göre; Trabzonspor, Ligue 1 ekibi Olympic Lyon'un Nijeryalı golcüsü Gift Orban için 1 milyon Euro kiralama + 6 milyon Euro satın alma bedeli içeren bir teklif sundu.

Lyon 14 milyon Euro'ya transfer etti

Lyon, 22 yaşındaki Orban'ı geçtiğimiz sezon Belçika Pro Lig ekiplerinden KAA Gent'ten 14 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

Ligue 1'de sınıfı geçemedi

Lyon'a transfer olduktan sonra geçtiğimiz sezon Fransa Ligi'nde 13 maça çıkan genç forvet yalnızca 1 kez gol atabildi.

Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi

Sezon başı itibariyle UEFA turnuvalarına veda eden, Süper Lig'de oynadığı 2 maçta da 3 puana ulaşamayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ile yollar ayrıldı. Bordo-Mavili ekip takımın başında 5. dönemi için deneyimli çalıştırıcı Şenol Güneş'i getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler