Trabzonspor’a golcüsü Paul Onuachu'dan kötü haber!

12.01.2024 - 09:50 | Son Güncellenme: 12.01.2024 - 14:18

Trabzonspor’da attığı 9 golle takımın gol yükünü çeken Paul Onuachu’dan kötü haber geldi. Nijeryalı futbolcu Afrika Kupası’na gidiyor. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor’a golcüsü Paul Onuachu'dan kötü haber!

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un sezon başından bu yana attığı gollerle takımı sırtlayan Paul Onuachu'dan kötü haber geldi.

Taraftarın sevgilisi oldu

Sezon başında Premier lig ekibi Southampton'dan kiralan 29 yaşındaki futbolcu 16 maçta attığı 9 gol ve 3 asistle takım hücumdaki en büyük silahı olurken, taraftarların da büyük sevgisini kazandı.

Milli Takım çağırıldı, Afrika Kupası'na gidiyor

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan Nijerya Milli Takımı'nda sakatlanan Real Sociedad'lı Sadiq Umar'ın yerine kadroya yerine Paul Onuachu çağrıldı.

En az 3 maçta forma giyemeyecek

Nijerya Milli Takımı'nı çağırılan Paul Onuachu, Trabzonspor'un ligdeki en az 3 maçında forma giyemeyecek. Bordo mavili futbolcu, Afrika Uluslar Kupası'nda 22 Ocak'a kadar devam eden grup maçları sebebiyle Antalyaspor (d), Galatasaray ve Rizespor (d) maçlarında forma giyemeyecek.

Nijerya turnuvada ilerlerse 3 maç daha kaçıracak

Eğer Nijerya turnuvada gruptan çıkıp finale kadar giderse Onuachu, 3 maç daha kaçıracak. Yıldız golcü bu kez Kasımpaşa, Beşiktaş (d) ve Hatayspor maçlarında takımını yalnız bırakacak.

Pepe ve Trezeguet'in ardından 3. kayıp

Bu gelişmeyle birlikte Trabzonspor'un Afrika Kupası nedeniyle oynatamayacağı yıldız sayısı 3'e çıktı. Bordo mavililerde Mahmoud Trezeguet Mısırı Milli Takımı, Nicolas Pepe ise Fildişi Sahili Milli Takımı'na çağrılmıştı. 

19 kez milli formayı giydi

Trabzonspor'un ligde dün akşam Samsunspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada da fileliri havalandıran Ohuachu, bu zamana kadar Nijerya Milli Takımı formasını 19 kez giydi. Tecrübeli futbolcu bu maçlarda 3 kez fileleri havalandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler