Trabzonspor'a Yusuf Yazıcı piyangosu!

13.04.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 23:24

Arsenal Lille forması giyen Yusuf Yazıcı'nın transferi için 60 milyon Euro'yu gözden çıkardı! Trabzonspor Yusuf Yazıcı'nın bonservisinden pay alacak mı?

Trabzonspor'a Yusuf Yazıcı piyangosu!

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal, Yusuf Yazıcı transferi için düğmeye bastı. Ada ekibi, Yazıcı’yı kadrosuna katmak için kesenin ağzını da açtı.

 

İngiliz basınında yer alan habere göre kadrosuna 10 numara pozisyonunda bir futbolcu kazandırmak isteyen Arsenal, Lille forması giyen Yusuf Yazıcı’ya talip oldu. Topçular, devre arasında Real Madrid’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Odegaard’ın takımda kalmaması halinde Yusuf Yazıcı transferini bitirecek.

 

Arsenal’in Yusuf Yazıcı transferi için ne kadar bonservis ödemesi gerekiyor?

Arsenal, Lille’de sergilediği performansla pek çok devin dikkatini çeken Yusuf Yazıcı için 60 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye razı. 

 

Trabzonspor Yusuf Yazıcı transfer olursa bonservisten ne kadar pay alacak?

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor’dan Lille’e 17.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Trabzonspor ve Fransız ekibi arasındaki anlaşmaya göre Karadeniz ekibi, Yazıcı’nın bir sonraki satışından yüzde 20 pay alacak. Buna göre Trabzonspor’un kasasına Yusuf Yazıcı’nın 60 milyon Euro’ya Arsenal’e transfer olması halinde 12 milyon Euro girecek. 

 

Yusuf Yazıcı’nın performansı

Yusuf Yazıcı, bu sezon Lile forması ile 36 maça çıkarken 14 gol atıp 5 asist yaptı. 24 yaşındaki futbolcu Trabzonspor formasıyla da 100 maçta 22 gol 21 asiste imza attı. A Milli Takım ile 30 maça çıkan yıldız oyuncu, 1 gol atıp 7 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler