ÖZET - Trabzonspor - Fatih Karagümrük 1-1 Maç Sonucu

15.04.2022 - 21:33 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 22:37

Süper Lig 33. haftasında Trabzonspor kendi evinde Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Karşılaşma Trabzonspor 1-1 Fatih Karagümrük skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detayları...

ÖZET - Trabzonspor - Fatih Karagümrük 1-1 Maç Sonucu

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 33. haftasında lider Trabzonspor, kendi sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. İlk yarıyı 1-0 geride kapan Trabzonspor, ikinci yarı Vitor Hugo'nun attığı golle beraberliği yakaladı. Trabzonspor, galibiyer özlemini ise 4 maça çıkardı. İşte tüm detaylar...

2. dakika değişiklik oldu

Trabzonspor, maç başlar başlamaz oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı. Hüseyin Türkmen'in sakatlanması sonrası Avcı, önce Ahmetcan'ı oyuna alacakken son anda karar değiştirerek Yusuf Erdoğan'ı oyuna aldı ve Dorukhan'ı savunmaya çekti. 2. yarı oyuna giren Yusuf Erdoğan ise ikinci yarı oyundan alındı.

 

Penaltı gibi gol

İlk yarının bitimine 2 dakika kala karşılaşmada ilginç anlar yaşandı. 45. dakikada Yusuf Erdoğan'ın Münir Levent'i düşürmesi sonucu orta hakem önce serbest vuruş kararı verdi daha sonra yardımcısının kararı ile penaltı noktasını gösterdi. Ardından VAR incelemesi neticesinde faulün ceza sahası dışında gerçekleştiğine karar verildi. Serbest vuruşta topun başına geçen Biglia, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Pozisyonda Yusuf Erdoğan, sarı kartla oyun dışı kaldı. Biglia ise bu sezon ilk golünü attı.

Hugo, nefes verdi

Trabzonspor, ilk yarısını geride kapattığı karşılaşmada 58. dakikada sahneye çıkan Vitor Hugo, Trabzonspor'a beraberlik golünü getirdi. Bordo-Mavili forma ile bu sezon 24. maçına çıkan Brezilyalı stoper Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı.  Vitor Hugo, Trabzonspor'daki 61. resmi maçında golünü attı.
 

1 dakikada 2 direk

Trabzonspor, 76. dakikada baskılarını arttırdı ve öne geçmek için gol pozisyonlarına girmeye devam etti. Bordo-Mavililerde beraberlik golünü atan Vitor Hugo, yine ceza alanında topa yükseldi. Sert kafa vurna Brezilyalı oyuncunun topu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında ise Viviano son anda kornere çeldi. Hakem daha sonra Viviano'ya faul yapıldı gerekçesi ile korneri iptal etti. Karagümrük oyuncuları hızlı oyun bşalattı. Samet'te gelen top sağ direkten döndü. Daha sonra Trabzonspor oyuncuları pozisyonu uzaklaştırdı ve rahat nefes aldı.

4 maçtır galibiyet alamıyor

Son olarak Göztepe'yi kendi evinde 4-2 mağlup eden Trabzonspor, 4 maçtır galibiyet alamadı. Bordo-Mavililer, Rizespor'a 3-2 yenildikten sonra da 3 beraberlik aldı. Beşiktaş ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan Trabzonspor, daha sonra deplasmanda Gaziantep ile 0-0 berabere kaldı. Son olarak ise kendi evinde konuk ettiği Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

Maçtan dakikalar 

2’ Trabzonspor’da Hüseyin sakatlanarak kendini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyecek. Ahmetcan Kaplan oyuna girecekken Abdullah Avcı, Ahmetcan tercihini değiştirdi. Yusuf Erdoğan oyuna girecek. Dorukhan Toköz stopere geçti!

6' Karagümrük teklikeli atağa girdi. Ceza alanı içinde Stefano Denswil, kayarak topu uzaklaştırdı ve rakibine şans vermedi.

11' Trabzonspor, Yusuf ile atağa çıktı. Sol kanattan hızlı gelen Yusuf'un ortasını Burak uzaklaştırdı.

18' Marek Hamsik'in ceza sahası dışından çektiği şutu Viviano 90'dan kornere çeldi. Gelen korneri ise savunma uzaklaştırdı

24' Fatih Karagümük'ün net pozisyonunda Vitor Hugo araya girerek tehlikeli pozisyonu önledi.

27' Bakasetas'ın uzaktan şutunda Biglia araya girerek pozisyonu önledi ve topu uzaklaştırdı.

29' Karagümrük'ün savunmadan çıkamadığı pozisyonda Trabzonspor oyuncusu Djaniny, araya girerek topu kazandı ve içeriye orta açtı. Cornelius'tan önce savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

30' Visca'nın ortası Cornelius'a geldi. Cornelius'un indirdiği top sonrası hakem faul yaptı kararı vererek topu Karagümrük'e verdi.

31' Savunmaya kitlenen Karagümrük, Pesic ile atağa çıktı. Pesic'in içeriye ortasını Uğurcan çıkarak kontol etti.

42' Trabzonspor, korner kullandı. Ceza alanı içinde topla buluşan Visca, gelişine vurmak istedi fakat top farklı şekilde auta çıktı.

45+1' Hakem Levent ile Yusuf arasında geçen pozisyonda yan hakemin kararına uyarak Karagümrük adına penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra VAR'dan gelen uyarıyla penaltı kararını iptal etti ve serbest vuruş kararı verdi. Trabzonspor'da ise Yusuf sarı kart gördü.

GOL! 45+4 Karagümrük kazandığı serbest vuruş sonrası topun başına geçen Biglia, firikten golü atarak Karagmrük'ü 1-0 öne geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler