Trabzonspor transferde FIFA'lık oluyor Başkan açıkladı...

28.08.2024 - 16:31 | Son Güncellenme: 28.08.2024 - 16:45

Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Muhammed Cham ve Paul Onuachu transferi hakkında açıklamalar yaptı... İşte detaylar.

Trabzonspor transferde FIFA'lık oluyor Başkan açıkladı...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Paul Onuachu ve Muhammed Cham transferleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Muhammed Cham'ın kulübüyle yazılı olarak anlaştık"

A Spor'a konuşan Doğan, "Muhammed Cham'ın kulübüyle yazılı olarak anlaştık. Kulübü sağlık kontrolü ve seyahat için izin verdi. Mali anlaşmalar yapıldı.

"Konu FIFA'ya gidecek gibi görünüyor"

Pazar günü kulübü şartları değiştirmek istedi ve daha önce görmediğim taleplerle geldiler bize. Konu FIFA'ya gidecek gibi görünüyor. Trabzonspor ve oyuncu kurallara uyduğu için bir sorun yok" dedi.

8 milyon Euro

Öte yandan Fransa basınında yer alan bilgilere göre Trabzonspor'un Cham transferi için, Clermont'a bonuslar dahil yaklaşık 8 milyon Euro ödeyeceği belirtildi.

"Onuachu gelmek istiyor ve kulübüne iletti"

Paul Onuachu transfer sürecini değerlendiren Doğan, "Onuachu konusunda hocamızın da ilk talebi. Biz de görüşüyoruz. Oyuncu da gelmek istiyor ve kulübüne iletti. Kulübü idmanlara da almıyor oyuncunun bir duruşu var. 6 milyon Euro teklif yaptık dönüş alamadık.

"Belki kiralama olabilir"

15 milyon Euro’luk talepleri var. Belki kiralama olabilir. Oyuncunun tutumu ile olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bankalar Birliği'nde yüzde 55'i bulan faizle karşı karşıyayız"

Bordo-Mavili kulübün finansal süreci hakkında da konuşan Doğan, "Biz geldiğimizden beri yaklaşık olarak 140 milyon Euro'ya yaklaşık kulübümüze para girişi sağlamamıza rağmen, sponsorluk anlamında konuşuyorum. Yine bedelli sermaye artırımı yapmıştık daha önce de. Yine de bir ekonomik rahatlık sağlayamadık. Bunun ana sebepleri arasında bu dönemde ülke faizleri ortada. Trabzonspor'un da şu anda Bankalar Birliği'nde yüzde 55'i bulan faizle karşı karşıyayız.

Diğer kulüpler de öyle. Ve bunun Trabzonspor'a yıllık maliyeti 550-600 milyon civarlarından bir paraya denk geliyor. Bu sadece faize verdiğimiz para. Tüm bunları yapacaksın, bu operasyonları gerçekleştireceksin, kulüplerin gelir seviyesi de ortada biliyorsunuz. Trabzonspor veya diğer Anadolu kulüpleri naklen yayın gelirlesi vs... Bu dönem biraz artış olsa bile maliyetletimizin yüzde 20'sini bile karşılamayacak durumda. Anadolu'da diğer büyük kulüplere göre, özellikle Anadolu kulüpleri ciddi sıkıntılar yaşıyor. Trabzonspor dört büyük kulüpten bir tanesi.

"Biz Trabzonspor'u buradan çıkartmak zorundayız"

Bu sıkıntılara biraz daha göğüs gelecek pozisyona sahip. Ama biz bir an önce Trabzonspor'u bu sarmaldan çıkarıp, kendi içimizde bu ekonomik değişimi yaşamakta kararlıyız. Biz Trabzonspor'u buradan çıkartmak zorundayız. Bunun devam edilebilir bir durumu söz konusu değil. Trabzonspor blok blok paralarla borcun belini kırmak zorundayız. Hamlelerimizi devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler