"Trabzonspor tedbir kararı aldırmalı"

04.06.2020 - 18:18 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 18:22

Eski CAS Hakimi Türker Arslan, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un cezası CAS tarafından onanacak mı? Trabzonspor nasıl bir yol izlemeli? CAS davaları nasıl görülüyor?

"Trabzonspor tedbir kararı aldırmalı"

Eski CAS Hakimi Türker Arslan, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un cezası CAS tarafından onanacak mı? Trabzonspor nasıl bir yol izlemeli? CAS davaları nasıl görülüyor? Türker Arslan, tüm bu soruları Spor Kazanı programında cevapladı.

Trabzonsor kendi hakimini seçebilir!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan eski CAS Hakimi Türker Arslan, "Trabzonspor çıkan kara göre hareket etmek zorunda. Verilen cezayla ilgili bir yorum yapmam doğru değil ancak bildiğim kadarıyla Trabzonspor 4 yıl önce yaptığı anlaşmaya uymamış. Trabzonspor'un burada yapacağı tek şey CAS'a gitmek. Bu kararlar 4 ay içerisinde verilecektir ancak bazen davalar uzayabiliyor. Trabzonspor bu işi 4 aydan daha kısa bir süre içerisinde halletmek istiyor. Trabzonspor erken davranırsa istediği hakimi seçebilir. Bu davalara genelde 3 hakim bakıyor. Hakimlerden 2 tanesini taraflar seçiyor ve 1 hakim CAS tarafından atanıyor" şeklinde konuştu.

Trabzonspor tedbir kararı aldırmalı!

Türker Arslan, görülen davalardaki işleyiş sürecini Radyospor'a anlattı. Arslan, "Her olayı kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım. Yapılan anlaşmada ne kadarlık bir sapma var? Belirlenen hedefteki sapmanın oranı burada çok önemli. Trabzonspor'un burada bir tedbir talep etmesi lazım. Trabzonspor hakimini seçtikten sonra davayı takip etmeye başlamalı. Trabzonspor eğer tedbir kararı aldırırsa Avrupa'da oynayabilir. Olası bir onanma durumunda ise bu ceza sonraki yıllarda çekilebilir. Bu işi çabuklaştırmak için gayret etmekten başka yapacakları bir şey yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler