Trabzonspor - Şenol Güneş anlaşmasının detayları belli oldu! Kontrat süresi, yıllık ücreti, ekibi...

04.09.2024 - 11:11 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 11:38

Trabzonspor'un Abdullah Avcı'nın ardından teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Şenol Güneş'in anlaşma detayları belli oldu.

Trabzonspor - Şenol Güneş anlaşmasının detayları belli oldu! Kontrat süresi, yıllık ücreti, ekibi...

AJANSSPOR - HABER

Abdullah Avcı ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu kulübün ve Türk futbolunun efsane ismi Şenol Güneş'e emanet eden Trabzonspor'da anlaşmayla sonuçlanan Başkan Ertuğrul Doğan ile Şenol Güneş görüşmesinin detayları ortaya çıktı.

Görüşme 3 saat sürdü

Ertuğrul Doğan ile Şenol Güneş arasında öncesi gün İstanbul'da yapılan görüşme 3 saat sürdü. Toplantıda Başkan Doğan’ın yanı sıra Asbaşkan Zeyyat Kafkas, İdari Menajer Emrah Tok vardı. Daha sonra toplantıya bordo mavili kulübün scout şefi Eren Mert de dahil oldu.

Başkan Doğan taleplerini sıraladı

61 Saat'in haberine göre görüşmede, Başkan Ertuğruy Doğan kulüp hedefleri ve kendisinden beklentilerle ilgili Güneş’ten taleplerini sırladı. Kafkas kulüp içi işleyiş ve düzenle ilgili taleplerini aktardı.

Emrah Tok ise oyuncuların mevcut durumlarıyla alakalı geniş bir raporu hocaya verdi. Eren Mert ise alınan futbolcuların özellikleri, mevkileri ve yapabilecekleri ekstralar hakkında bir rapor sundu.

"Futbolcular arasında 'o aldırdı, bu getirdi' diye bir ayrım yapacak değiliz"

Şenol Güneş ayrıca toplantıda Trabzonspor forması giyen futbolcular için 'hepsi bizim futbolcumuz, o aldırdı bu getirdi diye bir ayrım yapacak değiliz' yorumunu da yaptı.

Şenol Güneş'in teknik ekibinde kimler yer alacak?

Şenol Güneş’in gelişiyle teknik ekibinde yer alacak isimler de büyük merak konusu oldu.

Güneş’in mevcut ekibi çok yaşlandı ve değişime gidilecek. Tam da bu noktada Trabzonspor bir antenör havuzu kurmak istiyor. Hedef en tecrübelinin yanına da genç teknik adamları koyup yetiştirmek.

Gündemin bir numarası Hüseyin Çimşir. Daha önce Trabzonspor’da zor zamanda teknik direktörlük yapan Çimşir’in ekibe dahil olması bekleniyor. İkinci numarada ise Tolga Zengin var. Henüz antrenörlük belgesi olmasa da kulüp Zengin’i bünyeye katıp yetiştirmek istiyor.

Üçüncü sırada ise Ergin Keleş var. Kulüp tarafından bu isim hocaya önerildi.

Ayrıca hocanın daha önce çalıştığı Mehmet Kulaksızoğlu ve Piero gibi isimler de teknik ekipte yer alacak.

İmza töreni için yer aranıyor

Trabzonspor’a yeniden geri dönen Şenol Güneş için imza töreni için kulüpte önemli bir arayış var. Önümüzdeki hafta içinde Güneş için bir imza töreni düzenlenecek. Yeri ve zamanı belli değil. Kulüp şu anda törenin yapılacağı yeri düşünüyor. Papara Park harici farklı bir yerde planı var. Bu noktada Avni Aker Millet Bahçesi öne çıkıyor.

İki yıllık sözleşme imzalayacak

5. kez Trabzonspor'un teknik direktöra olacak olan Şenol Güneş, bordo mavili takımdaki yeni dönemi için iki yıllık sözleşme imzalayacak.

Şenol Güneş'in yıllık ücreti ne kadar olacak?

Tecrübeli teknik adamın Trabzonspor'da alacağı yıllık ücret de bir başka merak konusu.

3 saat süren toplantıda "Trabzonspor ile para konuşacak vaktimiz yok. Benim için en büyük kazanım taraftarlarımızın yeniden arzuladığı başarıları elde etmesi” diyen Şenol Güneş’in bu tutumu Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ı da oldukça memnun etti.

Trabzonspor ile para konuşmayan Şenol Güneş’in iki yıl için kazanacağı ücret yönetimin insiyatifinde olacak.

Gelen bilgilere göre; Başkan Ertuğrul Doğan'ın görevine devam etmesi halinde Trabzonspor'dan 60 milyon TL kazanacak olan Abdullah Avcı da olduğu Şenol Güneş'e de bu ücrete yakın bir ücret verecek.

Perşembe günü ilk antrenmanına çıkacak

Bugün Trabzon'a gelecek olan Şenol Güneş, Perşembe günü takımın başında ilk antrenmanına çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler