Hakem Atilla Karaoğlan’ın hatası Fenerbahçe maçıyla ödüllendirildi

05.10.2022 - 16:12 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 16:18

Adana Demirspor –Trabzonspor maçında skandal bir karar veren Atilla Karaoğlan, önce Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisine sonra Karagümrük karşılaşmasına atandı.

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

TFF, 9. Haftada Süper Lig’de maç yönetecek hakemleri bugün internet sitesinden duyururken özellikle bir atama çok dikkat çekiciydi. Ama önce filmi biraz geriye saralım ve iki hafta öncesine gidelim. Süper Lig’in 6. Haftasında Adana’da Adana Demirspor ile Trabzonspor karşılaşıyor. Maçın 79. dakikasında Adana Demirspor 2-1 öndeyken Belhanda korner kullanıyor ve topu geriye doğru takım arkadaşına oynuyor. Arkadaşı da topu tabanıyla daha geriye ama Belhanda’nın koşu yoluna yuvarlıyor. 

Kimse neden düdük çaldığını anlamadı

Topu alan Faslı oyuncu bu defa kale çizgisine paralel şekilde topu sürmeye başlıyor ve şut açısı bulur bulmaz topu kaleye vuruyor ve top doğrudan Trabzonspor kalesine giriyor. Ancak maçı yöneten hakem Atilla Karaoğlan’ın elinin havada olduğu görülüyor. Anlaşılıyor ki Karaoğlan Belhanda topa vurmadan düdüğünü çalarak Belhanda aleyhine endirekt vuruşa hükmetmiş. 

Skandal karar: Adana Demirspor’un golü güme gitti

Nedeni ise daha sonra anlaşılıyor. Hakem Belhanda’nın arkadaşına verdiği pas sonrası o oyuncunun topa dokunmadığını ve Belhanda’nın kimseye değmemiş topu tekrar aldığını düşünerek endirekt serbest vuruşa hükmetmiş. Bununla birlikte hakem top kaleye vurulmadan önce düdüğü çaldığı için VAR da müdahale edemiyor ve temiz gol tam anlamıyla güme gidiyor. Yani hakem Atilla Karaoğlan skora etki edebilecek büyük bir hataya imza atıyor. Maçı sonunda Adana Demirspor’un 3-2 kazanması nedeniyle bu hata fazla dile getirilmedi.

İlgini Çekebilir
Alanyaspor: "Hakem Atilla Karaoğlan vicdanen rahat mı?"
Habere Git

Hata yapan hakemler 3 maç ceza aldı

Normal şartlar altında böyle fahiş hatalara imza atan hakemler, şu andaki MHK tarafından 3 hafta dinlendiriliyor. Örneğin Yasin Kol. Alanya-Beşiktaş maçından sonra 3 hafta bekledikten sonra Sivasspor-Karagümrük maçını yönetti. Orada da hata yapınca 3 hafta daha bekledi ve bu hafta oynanacak İstanbulspor-Ankaragücü maçına atandı. Bir başka örnek Yaşar Kemal Uğurlu. 5. haftada Galatasaray-Gaziantep maçında Abdülkerim Bardakçı’ya gösterdiği, danışman Hugh Dallas tarafından hayal kırıklığı olarak nitelenen kırmızı kartın ardından 3 hafta dinlendirildi. Uğurlu bu hafta Giresunspor-Beşiktaş maçında düdük çalacak.

Hatadan sonra ödül aldı

Atilla Karaoğlan ise yukarıda bahsettiğimiz skandal hatanın ardından sadece 1 hafta dinlendirilerek önce geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine 4. hakem olarak atandı. Teamüllere göre derbide görev yapmak hakemlere ödül gibi görülüyor. Karaoğlan, bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Karagümrük maçında  düdük çalacak.  MHK’nin Atilla Karaoğlan’a sadece 1 hafta “ceza” verirken örnekteki diğer hakemlere neden ve neye göre 3 hafta görev vermediği tam bir muamma ve açıklanmaya muhtaç bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Senin için hazırladığımız haberler