Transfer Haberleri | Sivasspor, Trabzonspor'dan Fode Koita’yı Kadrosuna Kattı

15.09.2023 - 20:25 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 20:34

Son dakika: Trendyol Süper Lig ekiplerinden Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, Trabzonspor'dan Fode Koita’yı kadrosuna kattığını açıkladı. İşte detaylar

Transfer Haberleri | Sivasspor, Trabzonspor'dan Fode Koita’yı Kadrosuna Kattı

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un yeni sezon kadrosunda düşünmediği isimlerden Fode Koita, takımdan ayrıldı. Gineli golcünün yeni adresi Sivasspor oldu.

1 yıllık anlaşma

Sivasspor, forvet oyuncusu Fode Koita ile 2023-24 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere 1 yıllığına anlaşmaya vardı. Gineli futbolcu, İstanbul'da Sivasspor As Başkanı Yusuf Bozatlı'nın katılımı ile resmi sözleşmeye imza attı.

Fode Koita’nın kariyeri

Futbola Montpellier altyapısında başlayan Koita, ardından Lens, Le Havre AC, SM Caen ve Blackburn Rovers takımlarının formalarını giydi. 2016 yılında Kasımpaşa'ya transfer olarak Türkiye macerasına başlayan 32 yaşındaki futbolcu, 2021 yılında ise Trabzonspor'a transfer oldu.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de Afrika tehlikesi yaşanıyor
Habere Git

Fode Koita’nın performansı

Süper Lig'de 132 maça çıkan Koita, 30 gol ve 30 asistlik performans sergiledi.

Trabzonspor'dan Koita'ya fesih bedeli

Trabzonspor, Gineli santrfor ile yolları ayırmak istemiş ancak futbolcunun zorluk çıkarması nedeniyle ayrılık gerçekleşmemişti. Yaşanan gelişmeler sonrası Trabzonspor, Fode Koita'nın sözleşmesini feshetti. Gineliye 1.1 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödendi.

İşte Trabzonspor'un Koita açıklaması

Trabzonspor tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Bangaly Fode Koita arasındaki 28.06.2021 başlangıç ve 31.05.2024 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya sözleşme fesih bedeli olarak 1.100.000.-EUR fesih tazminatı ödenecektir."

Senin için hazırladığımız haberler